Robotternes Nobelpris til dansk robotopfinder

Robotternes Nobelpris til dansk robotopfinder

Esben Østergaard, som er direktør for teknologi og udvikling i den danskstartede virksomhed, Universal Robots, modtager den 20. juni den pretigefyldte, amerikanske Engelberger Award 2018 for sit udviklingsarbejde med samarbejdende robotter - såkaldte 'cobots'

Esben Østergaard, som var en af stifterne af Universal Robots i 2005, står i spidsen for udviklingen af Universal Robots’ samarbejdende robotarme, der repræsenterer en af de mest betydningsfulde teknologiske gennembrud indenfor robotteknologi i årtier.

Præsident for American Robotic Industries Association (RIA), Jeff Burnstein, kalder Universal Robots’ stifter en visionær person, der har defineret en ny robotkategori.

- Hans arbejde indenfor samarbejdsrobotapplikationer har gjort det muligt for robotter at komme ind i tidligere utænkelige sektorer i stort set alle industrier. Esben Østergaards fokus på robotter, der arbejder side om side med mennesker og er nemme at anvende, har skabt stor interesse hos små og mellemstore virksomheder, der ellers aldrig har overvejet at anvende robotter.

- I en verden, der er i stigende grad er karakteriseret ved mennesker og robotters samarbejde, spiller Esbens banebrydende teknologi en afgørende rolle, siger præsidenten.

Prisen er opkaldt efter Joseph F. Engelberger, kendt verden rundt som 'robotteknologiens far', og bliver overrakt i München i Tyskland som en del af robotmessen Automatica 2018 og International Symposium on Robotics. 

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

25/6 2018
 • Thanex

  Thanex

  LAGERINDRETNING
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning