Specialkoncepter øger kundetilgang hos dansk transportvirksomhed

Logistik- og transportvirksomheden Scan Global Logistics har styrket sin omsætningen med udvikling af nye koncepter til specifikke brancer, skræddersyet efter kundernes behov

Den danskejede globale logistik- og transportvirksomhed Scan Global Logistics, SGL, har succes med at udvide driften fra traditionelle transport- og lagerfunktioner til også at tilbyde full-service handling-koncepter til specifikke brancher med en vis volumen.

- Det gælder for eksempel vores Textile Handling-koncept, der tager hånd om stort set alle processer fra pakning og ompakning til mærkning og videreforsendelse. Konceptet henvender sig til de af vores kunder, der har tekstilindkøb eller -produktion i Asien.

- Ved at outsource hele logistik- og lagerfunktionen til os, klarer vores afdelinger på stedet opgaverne. Dermed sparer kunden både tid og besvær - samt ikke mindst omkostninger, siger Niels Kjær-Richardt, vice president for Corporate Sales, Scan Global Logistics.

Fra fast til variabel omkostning

Kunderne kan spare pakkeleddet i Danmark, og desuden ændres kundens lageromkostninger fra at være en stationær til en variabel udgift.

- Der som regel tale om sæsonarbejde, hvor lageret i Danmark ofte kan stå tomt i lange perioder. Hos os betaler kunden kun for den tid, hvor vi løser opgaverne. Dermed gør vi kundens faste omkostninger variable, siger Niels Kjær-Richardt.

Såvel sko- som tekstilvirksomhederne har længe nydt godt af de ekstra handling services, som SGL har udviklet for at optimere lagerstyringsprocesserne. Men nye branchekoncepter - og nye services - er i øjeblikket under udvikling.

- Vi arbejder lige nu på et nyt koncept til vindmølleindustrien. Skal man eksempelvis opføre vindmøller i Kina, er der stigende krav om produktion i opførelseslandet. Det betyder, at leverandørerne er nødt til at oprette datterselskaber med tilknyttet lagerfunktion i Kina, og her kan vi hjælpe med vores store lagerkapacitet i landet, forklarer Niels Kjær-Richardt.

Toldteknisk ekspertise

Niels Kjær-Richardt oplyser videre, at der i vindmøllekonceptet er andre væsentlige fordele ved at benytte SGLs kompetencer.

- Rent toldteknisk er der nogle ting, vi mestre til fulde. Det gælder blandt andet fortoldning af varer til den vedvarende energi, som fortoldes lavere end andre varer i Kina. Men det kræver, at man er meget opmærksom og præcis med papirarbejdet. Og det er vi. Så vi kan tilbyde vindmølleindustrien en pakkeløsning, hvor vi kan levere de enkelte komponenter via vores toldlager i Kina og desuden assistere med ekspertise til den korrekte fortoldning, siger han.

Ifølge Niels Kjær-Richardt kommer SGL med flere branchespecifikke koncepter i løbet af de kommende år.

- Der er i princippet muligheder for alle brancher med en vis volumen, påpeger han.

13/9 2011