Pallevirksomheden Chep vinder igen platin for social ansvarlighed
Den europæiske afdeling hos logistikgiganten Chep, som er kendt for sine bæredygtige blå paller, har opnået platinvurdering for social ansvarlighed af det uafhængige vurderingsbureau EcoVadis. Det er den højest mulige score, som placerer Chep Europa blandt den ene procent mest bæredygtige virksomheder i verden
Vurderingsbureauet EcoVadis har løftet sløret for den årlige rating af globale leverandørers bæredygtighed. Logistik- og forsyningskædevirksomheden Chep Europa modtager igen EcoVadis’ højeste anerkendelse, platinvurderingen, for deres arbejde med bæredygtighed.
Dermed placerer de sig endnu engang i top én procenten af de mest bæredygtige leverandører på verdensplan.
EcoVadis’ metode er baseret på internationale standarder for virksomheders sociale ansvar, herunder Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact og ISO 26000. Metoden dækker over 198 kategorier, og 60.000 virksomheder i 155 lande bliver vurderet.
Chep Europa har modtaget platinvurderingen for deres ansvarlige praksisser inden for områderne miljø, arbejdsmarkedsstrategier, menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb.
Som en del af Brambles Group, en global virksomhed specialiseret i forsyningskædeløsninger, opererer Chep efter en ”del og genbrug”-model for levering af paller, kasser og containere.
Brambles blev for nylig også rangeret som den næstmest bæredygtige virksomhed i verden af amerikanske Dow Jones’ magasin Barron’s og inkluderet i Corporate Knights prestigefyldte Global 100-liste for 2021 over verdens mest bæredygtige virksomheder.
Brambles har desuden tilsluttet sig FN’s Global Compact. Disse anerkendelser kommer i kølvandet på Brambles’ ambitiøse og vedholdende arbejde med bæredygtighed gennem de seneste mange år, herunder deres målsætninger om nul skovrydning, nul produktaffald til lossepladsen og en reduktion af virksomhedens CO2-udledninger på 33 procent.
Virksomheden præsenterede for nylig sin nye bæredygtighedsstrategi for 2025, der sigter mod ikke bare at reducere virksomhedens klimaaftryk, men at gøre en positiv forskel gennem en såkaldt regenerativ model.
Torben Lund, landechef i Chep Danmark, forklarer:
- Vi er ekstremt stolte over at modtage endnu en udmærkelse for vores arbejde med bæredygtighed. Som pionerer inden for den cirkulære økonomi har vi altid stræbt efter at reducere vores negative påvirkning af klimaet, men nu vil vi tage et skridt videre og udvikle os fra at gøre det ‘mindre dårligt’ til at generere en decideret nettopositiv effekt på planeten og samfundet.
Chep’s bæredygtighedsmål frem til 2025 afspejler denne nye regenerative tilgang, der er baseret på strategien ”Planet Positive, Business Positive and Communities Positive”.
-hawin