Unikke transportbure sparer tid og rygsmerter

Unikke transportbure sparer tid og rygsmerter

Handy Transportvogne har leveret et stort parti kundetilpassede transportbure til Dansk Retursystem, der både effektiviserer driften og eliminerer nedslidende løft

Hver eneste arbejdsplads byder på særlige udfordringer, der kræver tilsvarende specielle løsninger. Handy Transportvogne har siden 1949 leveret netop sådanne løsninger med kundetilpassede transportvogne til industrien og sundhedsvæsenet.

Dansk Retursystem, der indsamler, sorterer og sender hele landets pantflasker til genanvendelse, har netop investeret i 30 store transportbure, der kan lette arbejdsbyrden for de 20 ansatte, som arbejder med de indsamlede sække.

De specialdesignede transportbure skal bruges til at flytte tomme plastflasker og dåser fra lastbiler og hen til de maskiner, som optæller flasker og dåser, før de bliver solgt videre, granuleret eller genanvendt til nye flasker.

Processen blev førhen udført med ét bur per medarbejder, men takket være smart styring på alle fire hjul, kan de nye vogne sammenkobles som togvogne og køres gennem meget snoede passager. Vognene trækkes af en hjælpemotor – den såkaldte Handy One. Dansk Retursystem har derigennem fået effektiviseret arbejdsgangene.

– Vi har haft en besparelse på cirka to årsværk, uden at de nuværende behøver løbe hurtigere, derudover er der også den rent arbejdsmiljømæssige del, hvor medarbejderens dag er blevet lettere. Handy Transportvogne har været super imødekommende og har lyttet til vores behov og ønsker både før, under og efter konstruktionen af den specialdesignede prototype, forklarer Henrik Kirk Vilsbøl, produktionsleder hos Dansk Retursystem.

Udover det stærkt reducerede tidsforbrug, er der også en anden vigtig årsag til investeringen i de nye vogne.

– Det mest interessante for os er de elevationsbunde, som vi har fået installeret i burene. De er som udgangspunkt placeret i én meters højde, men sænkes automatisk i takt med, at burene bliver læsset. På samme måde hejses bunden igen, når de tømmes. Derved skal vores medarbejdere aldrig skal udføre tunge og nedslidende løft helt fra nede fra jorden, forklarer Henrik Kirk Vilsbøl.

-hawin


7/12 2016