NC Nielsen
Ny fond skal skabe generationer af stærke robotiværksættere

Ny fond skal skabe generationer af stærke robotiværksættere

En række pengestærke direktører og danske fonde donerer nu millioner til en fond, der præsenteres torsdag eftermiddag i Odense. Fonden vil give lovende robotstartups adgang til kapital, unik specialistviden og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut

Robotiværksættere har brug for bedre hjælp til at gøre idé til forretning, hvis Danmark skal fortsætte med at være frontløber inden for automatisering. Derfor går en række robotdirektører og toneangivende danske fonde nu sammen om at starte en ny fond, som skal skabe generationer af stærke robotstartups.

Odense Robotics StartUp Fund skal give generationer af robot- og droneiværksættere bedre adgang til både kapital, viden og et anerkendt inkubationsmiljø.

Stifterne er nøglepersoner fra Danmarks største robotsucceser, indflydelsesrige investorer og toneangivende fonde bag nogle af landets største industrivirksomheder. Nogle stiftere har været med til at sætte Danmark på verdenskortet som robotnation og for dem, handler det om at realisere robotindustriens potentiale. Ved at donere kapital fra deres succesfulde karrierer til den nye fond kan stifterne bidrage til, at ambitiøse robot startups i mange år frem får bedre rammer til at gøre deres iværksætterdrømme til virkelighed.

 Enrico Krog Iversen, adm. dir. i OnRobot

- Vi donerer til Odense Robotics StartUp Fund for at bidrage til, at robotmiljøet i Odense og Danmark fortsætter med at vokse. Det handler om at give robotiværksættere adgang til lånekapital, faglig støtte og gode faciliteter. Ved at gå sammen med andre stærke kræfter er det vores håb, at vi kan gøre en forskel for generationer af robotstartups fremover. Robotmiljøet har givet os rigtigt meget, så vi synes, at vi skylder at give noget tilbage, siger Enrico Krog Iversen, adm. dir. i OnRobot, som sammen med robotinvestoren Bente Iversen donerer egen kapital til den nye fond.

De andre erhvervsledere, som donerer egen kapital til fonden, er direktøren i Capra Robotics, Niels Jul Jacobsen, den tidligere direktør og medejer af Cabinplant, Ralf Astrup, og CEO & Founder af Visti Unlimited, Thomas Visti.

Stifterkredsen inkluderer også virksomhederne Universal Robots og C.C.N. Holding, der blandt andet er kendt som medejer af Micro Matic, samt en række toneangivende danske fonde: Bitten & Mads Clausens Fond, Den Faberske Fond, Entreprenør Marius Pedersens Fond og Poul Due Jensens Fond. Herudover donerer Novo Nordisk Fonden også til Odense Robotics StartUp Fund.

Startups i mange år frem
Fondens formue på 18,4 millioner kroner investeres direkte i mindst 30 startups over de kommende seks år. Det sker i form af et lån, som startups betaler tilbage over tid. Startups, der bliver opkøbt, skal lave et yderligere bidrag til fonden. Det skal alt sammen give et afkast, som fonden bruger til at støtte nye startups. På den måde skal fonden skabe et kontinuerligt flow af startups i mange år frem.

- Visionen bag Odense Robotics StartUp Fund er at skabe Danmarks fremtidige robotsucceser. Fonden giver lovende robotstartups adgang til kapital, unik specialistviden og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut. Succesfulde startups betaler tilbage til fonden, som så sætter kapitalen i spil i nye startups. På den måde skaber fonden også generationer af robotstartups i årtier frem. Det er en helt ny og langsigtet model, som ikke er set før i Danmark, siger Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics, som er partner med fonden sammen med Teknologisk Institut.

 Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics

Startups fra Danmark og udlandet får adgang til et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut i Odense. Her kan de tilgå sparring og faciliteter til udvikling af deres produkt og virksomhed. Derudover får de sparring fra fondens stiftere, som på baggrund af deres dybe indsigt i industrien agerer som mentorer.

Odense Robotics StartUp Fund vil nu begynde at screene startups fra Danmark og udlandet.

Faktaboks – Om Odense Robotics StartUp Fund:
Odense Robotics StartUp Fund er en erhvervsdrivende fond med det formål at give robotiværksættere fra Danmark og udlandet lettere adgang til kapital, sparring og et stærkt inkubationsmiljø.

Fondens formue på 18,4 millioner kroner består af donationer fra nøglepersoner fra Danmarks største robotsucceser, indflydelsesrige investorer og toneangivende fonde bag nogle af landets største industrivirksomheder.

Fonden investerer formuen direkte i startups –mindst 30 over de kommende seks år. Afkast fra lån og yderligere bidrag i tilfælde af opkøb bliver reinvesteret i nye startups. På den måde vil fonden skabe et kontinuerligt flow af startups i mange år frem.

Startups får adgang til et inkubationsmiljø ved Teknologisk Institut i Odense. Her kan de tilgå sparring og faciliteter til udvikling af deres produkt og virksomhed. Herudover får de sparring fra fondens stiftere, som på baggrund af deres dybe indsigt i industrien agerer som mentorer.

Faktaboks – Hvem står bag den nye robotfond:

Odense Robotics StartUp Fund har en samlet formue på 18,4 millioner kroner, som består af donationer fra følgende:

Enrico Krog Iversen
Bente Iversen
Helge Munk
Niels Jul Jacobsen
Ralf Astrup
Thomas Visti
Bitten & Mads Clausens Fond
C.C.N. Holding A/S
Den Faberske Fond
Entreprenør Marius Pedersens Fond
Novo Nordisk Fonden
Poul Due Jensens Fond
Universal Robots A/S.

-lipe

17/11 2022
  • Mitsubishi Essential-serien sætter nye standarder

    Mitsubishi Essential-serien sætter nye standarder

    truck ›Mitsubishi Forklift Trucks introducerer Essential serien – en ny, budgetvenlig serie af lagerprodukter, der er designet til lav- og mellemintensiv drift på tværs af forskellige anvendelsesområder
  • Kompakt palleløfter til indendørs brug

    Kompakt palleløfter til indendørs brug

    truck ›Baoli lancerer den nye palleløfter KBP 14-20, med Li-Ion-batterier, der gør håndtering af materialer over korte afstande nem og enkel
  • Doosan Bobcats anlæg i Belgien har fået en overhaling

    Doosan Bobcats anlæg i Belgien har fået en overhaling

    truck ›Opgraderingen af Doosan Bobcat Material Handlings faciliteter i Sint-Niklaas i Belgien betyder optimale forhold for inspektion og kundespecifik klargøring af de gaffeltruck som kommer fra fabrikken i Korea
  • Stort Agromek-besøg gav stort Scantruck-salg

    Stort Agromek-besøg gav stort Scantruck-salg

    truck ›Både Manitou- og Komatsu-maskiner solgt direkte på udstillingen – nu skal der følges op på masser af kontakter
  • Linde skaber ny generation af gaffeltruck

    Linde skaber ny generation af gaffeltruck

    truck ›Hvordan løfter man et teknologisk niveau, der i forvejen er højt og har bevist sit værd i mange år? Nu er Linde kommet med et svar på spørgsmålet, da de netop har introduceret en ny serie af elektriske gaffeltruck til de globale markeder. Så velkommen til Linde 1251 elektriske gaffeltruck
  • Motion plastics- specialisten lancerer sin egen, mobile robot

    Motion plastics- specialisten lancerer sin egen, mobile robot

    truck ›ReBeL Move er navnet på det autonome logistikkøretøj, som tyske igus præsenterer. Det kan transportere små enheder med en nyttelast på op til 35 kg og sættes ifølge producenten i drift lige så hurtigt som en robotplæneklipper
  • Etikettering af kasser på to sider i samme linje

    Etikettering af kasser på to sider i samme linje

    truck ›Herma og Bahmüller introducerer en ny maskine, der for første gang gør det muligt at sætte etiketter på foldeæsker af bølgepap på to sider på samme produktionslinje. Teknikken effektiviserer både etiketteringen og identifikationen ved stabling
  • Præcis indgang i smalgangslageret

    Præcis indgang i smalgangslageret

    truck ›Hubtex præsenterede i efteråret sensorassistenten som hjælper smalgangstruck ind i reolgangene uden at beskadige reoler eller varer