Nye Lithium-Ion batterier flytter grænser
Nu er N.C. Nielsen klar med anden generation af sine egenudviklede Lithium-Ion batterier. Efter fem års egenproduktion og mere end 1.600 leverede batterier til kunderne har N.C. Nielsen taget et teknologisk tigerspring og udviklet en helt ny type Lithium-Ion batterier, der flytter grænserne for kapacitet, ydeevne, levetid, temperaturfølsomhed og bæredygtighed
N.C. Nielsen bruger fortsat Lithium LFP-celler. De har en høj energitæthed, en lang levetid, en optimal vægt i forhold til energiafgivelse og den bedste sikkerhed, da de blandt andet ikke indeholder cobolt.
Praktisk erfaring viser, at batteripakkernes indre modstand er så lav, at man kan sikre en meget effektiv ladning og afladning af batterierne. Dermed opnår man en besparelse i energiforbruget på over 70% sammenlignet med konventionelle blybatterier.
Fordoblet kapacitet – samme fysiske ramme
De hidtidige Lithium-Ion batterier har en batterikapacitet på min. 80% efter 3.000-3.500 lade-cyklusser. N.C. Nielsen har øget antallet af lade-cyklusser til 6.000-7.000, inden batteriet når 80% af den oprindelige kapacitet.
Forbedringen er sket inden for samme fysiske ramme, ved termisk batteristyring og en mekanisk konstruktion med at forspænde batteriet, dvs. holde batteriet under tryk under montagen.
- Vi insisterer på at blive ved med at udvikle vores batteriteknologi og har høstet værdifulde erfaringer ude fra kunderne. Vi har kigget på alle nøglefaktorer og spurgt os selv, hvad vi kunne gøre bedre. Vi har udviklet den nye generation af Lithium-Ion batterier i tæt samarbejde med eksterne eksperter og synes selv, at vi er nået milevidt foran alle andre teknologier på markedet, udtaler teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.
Overvågning døgnet rundt
N.C. Nielsen har fået udviklet et nyt BMS-system (Battery Management System), der hele tiden giver meget præcise oplysninger om batteriets lade- og sundhedstilstand.
Data kan udlæses og analyseres, så man i endnu højere grad kan hjælpe kunden med at optimere batteriets drift.
Samtidig er der opnået en stærkt forbedret balancering, så kapaciteten udnyttes og levetiden forlænges.
Hidtil har det været nødvendigt, at Lithium-ION batteriet minimum en gang ugentligt blev 100 % opladet, da batteriet lavede balancering som afslutning på en fuld ladning, men i dag foregår balanceringen ved opstart af ladning - også ved mellemladning.
Så er batteriet altid på det højeste niveau og yder maksimalt.
Tåler store temperaturudsving
Tidligere kunne et Lithium-Ion batteri fra N.C. Nielsen arbejde i områder med temperaturer på mellem -20 til +45 grader C Også på dette område er der sket en væsentlig forbedring.
De nye batterier kan uden problemer arbejde i miljøer fra -30 til +60 grader C, hvilket betyder at battericellerne fremover kan bruges i mange flere typer industrier og brancher.
På de tidligere versioner af Lithium-Ion batterierne har man kunnet lave spidsbelastninger, der svarer til C1 i 10 sekunder. På den nye generation Lithium-Ion batterier kan man problemfrit lave en spidsbelastning, der svarer til C2 i 60 sekunder.
Det betyder, at man kan bruge maskinen mere intensivt og udnytte kapaciteten bedre. Populært sagt kan man trække dobbelt så mange ampere ud af maskinen i seks gange så lang tid som tidligere.
-hawin