NC Nielsen
Robotbrag 2022: Knæk koden og få hjælp af robotterne

Robotbrag 2022: Knæk koden og få hjælp af robotterne

Robotter kan være en del af løsningen på de mange manglende hænder i Danmark både nu og i fremtiden. ROBOTBRAG 2022 og DIRA Business - der giver virksomheder og studerende en forsmag på morgendagens robotteknologi - sætter den 5. og 6. maj 2022 fokus på den manglende arbejdskraft i Danmark

'Vi har det med at overvurdere ny teknologi på den korte bane, mens vi undervurderer teknologien på længere sigt.'

Sådan lyder essensen af den såkaldte Amaras lov.

Loven blev formuleret af it-forskeren Roy Amara tilbage i 1960'erne, og den kan hjælpe med at forklare, hvordan vi nogle gange er skeptiske over for robotteknologi og dens formåen på kort sigt. Men i virkeligheden burde vi måske kigge længere ud i fremtiden, hvor automatisering og robotteknologi kan være løsningen på den manglende arbejdskraft.

- Mangel på arbejdskraft er en stor udfordring. Men også en udfordring, som vi længe har snakket om ville blive en realitet. Nu står vi her, og nu kan robotteknologien hjælpe, hvor der ellers er for få hænder, fortæller centerchef ved Teknologisk Institut Kurt Nielsen og tilføjer:

- Heldigvis bliver fremtidens robotteknologi klogere og nemmere at bruge, og det gør det muligt at automatisere i langt højere grad.

Kom i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister
I 2030 vil der mangle 99.000 faglærte på det danske arbejdsmarked, viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Og da de eksisterende medarbejdere ikke bare kan løbe hurtigere og arbejde i længere tid, er der behov for at kunne arbejde smartere og automatisere flere arbejdsopgaver.

Men det kan for mange virksomheder være svært at knække koden til, hvor, hvornår og hvordan virksomhedens roboteventyr skal starte.

Torsdag den 5. maj 2022 vil danske virksomheder kunne opleve nutidens og fremtidens produktions- og robotteknologi, og få inspiration til, hvordan de kan tages i brug, når Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) åbner dørene til ROBOTBRAG 2022 herunder DIRA Business.

Her vil deltagere blandt andre kunne møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere inden for industriel automation, mobile robotter, droneteknologi, cobot-teknologi, vision og sensorer, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere.

Der bliver altså god plads til både botter og besøgende, når der åbnes for Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business' røde cirkustelt og - som noget nyt - et udendørsområde for mobile robotter og droner.

Fremtidens hænder
Teknologisk Institut og DIRA, der i år også fejrer 40-års jubilæum, har siden 2016 afholdt ROBOTBRAG - et samlingspunkt for robotaktører og virksomheder, der ønsker at se og vide mere om robotteknologiens nye muligheder.

- Vi glæder os over, at DIRA som netværk sammen med Teknologisk Institut kan være med til at samle alle de vigtigste 'spillere' nu og i fremtiden, når det kommer til robotteknologi. Og så glæder vi os til at kunne fejre DIRAs 40-års jubilæum, fortæller Kim Reeslev, der er formand for DIRA.

Sidste år satte ROBOTBRAG rekord, da mere end 3.000 deltog. Derfor optager dette års robotfest igen to dage i kalenderen.

Fredag den 6. maj 2022 bliver nemlig en dedikeret læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.

Her kan fremtidens arbejdsstyrke komme ind og snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv, og møde de virksomheder, der efterspørger deres arbejdskraft. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden.

Om ROBOTBRAG
ROBOTBRAG bliver i år afholdt for femte gang.

Arrangementet er skabt, så alle nysgerrige virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.

I 2021 tiltrak robotfesten over 3.000 besøgende og 76 udstillere.

ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Odense. Teknologisk Institut har i de seneste 15 år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.

DIRA står for 'Danish Industrial Robot Association' og er et netværk for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der sælger, udvikler, fremstiller og/eller anvender robotteknologi. Netværket har i dag mere end 200 medlemsvirksomheder.

Se mere om tilmelding mv.

-lipe

9/3 2022