Orden i alle led gav bonus
Med et flot gennemsnit på 10,7 gik Logistikkompagniets pris til 30-årige Nicolai Smet Andersen. Han arbejder til daglig for Østeuropa afdelingen hos Freja Transport og Logistics.

Orden i alle led gav bonus

For tredje år i træk uddeler LogistikKompagniet en pris for højeste karaktergennemsnit på uddannelsen HD Supply Chain på CBS

- Kæden er ikke stærkere end det svageste led. Derfor er det vigtigt for Danmark, at nogen ser alle led efter i sømmene, når det kommer til værdikæden – altså Supply Chain.

Sådan indledte direktør for LogistikKompagniet, Carsten Moberg, sin tale, da han ønskede 33 dimittender på HD Supply Chain Management på CBS tillykke med deres uddannelse ved årets dimission.

Og det blev til en festlig eftermiddag, hvor de forsamlede dimittender under overværelse af familie og venner blev rost for at dygtiggøre sig i discipliner, som kan styrke Danmarks konkurrenceevne, vækst og bidrage til etablering af arbejdspladser.

- Stærke og effektive værdikæder er et væsentligt strategisk konkurrenceparameter, hvis vi skal løse nogle af de udfordringer, vi har her i Danmark. Det handler om gennemtænkte processer og om at outsource det rigtige, så vi stadig har noget at leve af i fremtiden. Der er mere end robotter – og det er skarpe SCM´er, sagde leder for CBS Kim Sundtoft Hald, mens han overrakte eksamensbeviser til årets dimittender.

Fremtiden kræver stærke værdikæder
LogistikKompagniet har fokus på specialiserede lager- og logistikløsninger, der er nogle af de mest kritiske faktorer i forbindelse med varehåndtering.

Direktør Carsten Moberg har sin gang i mange store og mindre virksomheder. Han har erfaring for, at der ofte er plads til forbedringer.

- Mange virksomheder kan med fordel gøre brug af den viden, som dimittenderne på Supply Chain-linjen sidder inde med, mener han.

- Med stigende vækst og høj konkurrence fra udlandet, er vi glade for, at CBS uddanner kandidater, der kan styrke danske virksomheder, så vi fortsat kan være med i det internationale erhvervsliv.

- Det vil vi gerne støtte op om, og derfor uddeler vi for tredje år i træk prisen på 10.000 kr. til årgangens højeste gennemsnit, som en anerkendelse af en ekstraordinær indsats, sagde Carsten Moberg i sin motivation for at uddele prisen.

Insourcing på vej frem
Med et flot gennemsnit på 10,7 gik prisen til 30-årige Nicolai Smet Andersen fra Sydhavnen, der til daglig har ansvaret for Østeuropa afdelingen hos Freja Transport og Logistics.

Udover et flot snit blev Nicolai også anerkendt for sit afgangsprojekt, der undersøger, hvorfor og med hvilken effekt flere danske virksomheder har trukket produktion og samarbejdsaftaler tilbage fra oversøiske lande til enten Danmark eller Europa – såkaldt insourcing.

- Ved insourcing i Danmark og EU er produktionsprisen højere og indkøb dyrere, men til gengæld er der langt færre inddirekte omkostninger, ligesom leveringssikkerheden og kvaliteten er meget højere end ved outsourcing til Asien, fortalte Nicolai Smet Andersen blandt andet.

Tendensen om flere overvejelser med hjemtagning af produktionen bakker Kim Sundtoft Hald fra CBS op om:

- I de vilde vækstår gik talen mest på, at vi skulle leve af vores gode hoveder, blive et videnssamfund, og lade kineserne om det med at producere. I dag er det heldigvis igen blevet legalt at ønske industriarbejdspladser i Danmark.

- Det er selvfølgelig ikke et enten-eller – man kan også lave en kombination af outsourcing og insourcing. Vigtigst er det blot at have nogle kloge hoveder, der kan effektivisere de forretningsmæssige værdikæder og holde orden i alle led, fastslog han.

CBS har på 30 år uddannet flere end 800 HD Supply Chain Managers. De første årtier var det meget små årgange, mens uddannelsen er vokset med 70 procent de seneste år.

-hawin

 

29/6 2015
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    uddannelse ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer

    Millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer

    uddannelse ›Industriens Fond skyder nu 21 mio. kr. i projektet 'Motorvej for materialeviden'. Det skal gøre hundredvis af danske virksomheder bedre i stand til at udnytte forskellige materialers egenskaber, og i et bredere perspektiv styrke konkurrenceevnen i den grønne omstilling
  • -Bekymrende lave søgetal til erhvervsuddannelser kalder på handling

    -Bekymrende lave søgetal til erhvervsuddannelser kalder på handling

    uddannelse ›SMVdanmark foreslår blandt andet skattefradrag til unge for at vende den negative udvikling, hvor kun hver femte ung vælger en erhvervsuddannelse. Det sker efter at Børne- og Undervisningsministeriet har offentliggjort søgetallene fra elever i 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne
  • Uddannelse i value chain management på Sjælland

    Uddannelse i value chain management på Sjælland

    uddannelse ›Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy vil med oprettelsen af uddannelse som professionsbachelor sætte fokus på bæredygtighed i hele værdikæden. Det første hold studerende starter i Lyngby til sommer
  • Professionshøjskole vil åbne ny robotuddannelse

    Professionshøjskole vil åbne ny robotuddannelse

    uddannelse ›Absalon i Kalundborg har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • Ny Erhvervsskole for lastbil- og buschauffører

    Ny Erhvervsskole for lastbil- og buschauffører

    uddannelse ›JUUL er blevet godkendt Erhvervsskole, og vil med udgangspunkt i hovedafdelingen i Roskilde uddanne faglærte chauffører til både lastbil og bus. JUUL har tidligere uddannet faglærte lastbilchauffører i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole, og får nu sin egen selvstændige godkendelse
  • Nyt samarbejde styrker transportuddannelser i Horsens

    Nyt samarbejde styrker transportuddannelser i Horsens

    uddannelse ›Den 15. januar 2024 slår DEKRA dørene op til sin splinternye skole i Horsens. Skolen markerer en betydningsfuld udvidelse af uddannelsesmuligheder inden for transportbranchen - og placeringen er strategisk valgt
  • Velbesøgt HI-messe får ros for hele arrangementet

    Velbesøgt HI-messe får ros for hele arrangementet

    uddannelse ›Efter tre dage med 60 års jubilæum for HI Tech & Industry Scandinavia i Herning, glæder arrangererne sig over mange positive tilbagemeldinger. - De bekræfter, at HI-messen er både relevant og vigtig som platformen for de nyeste løsninger og produkter - tidseffektivt samlet på ét sted, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen