Forskellige lagerløsninger sikrer flow i montagen

Forskellige lagerløsninger sikrer flow i montagen

Producenten og leverandøren af trykmaskiner og efterbehandlingsudstyr til den grafiske industri, Grafisk Maskinfabrik, har fået nye lagerløsning. Constructor har stået for levering og implementering af løsningen, der sikrer flow i montagen

Grafisk Maskinfabrik er beliggende i Birkerød i Nordsjælland.

Da virksomhedens aktiviteter hidtil har været fordelt på tre forskellige lokationer, havde man i et stykke tid haft et stærkt ønske om at samle alt på ét sted.

To Tornado lagerautomater i otte meters højde giver maksimal kapacitet på minimalt areal.

Det er lykkedes og sidste år rykkede virksomheden ind i 9000 m2 nye produktionsfaciliteter.

’Work-in-progress’

Lageret udgør en vigtig del af det nye setup, og virksomheden har samarbejdet med Constructor om indretningen af det.

Bygningen havde hverken strøm, udsugning eller vinduer, og forprojekteringen var da også en af nøglerne til succesen med løsningen. Den omfattede en klar plan for de forskellige håndværkere, og ikke mindst montørerne af de forskellige lagerløsninger.

Den galvaniserede Hi280-reol er anvendt til at inddele montagehallen i mindre celler.

Og også her var Constructor med på råd. På rekordtid blev lokalerne gjort klar, så de første reoler kunne sættes op, og den første af de gamle lokationer lukkes ned.

Alt sammen var ’work-in-progress’, med hyppige byggemøder for at tilgodese alle underleverandørers behov.

Konstruktiv løsning

Varemodtagelse sker i den ene ende af bygningen, hvor diverse montagedele ankommer. Nogle køres direkte til for- eller hovedmontage, andre direkte til produktionen, mens andre igen lægges på lager i pallereoler, palleudtræk eller lagerautomaten, der er placeret i et tilstødende lagerlokale.

Et såkaldt milkrun sikrer, at de forskellige komponenter transporteres til de forskellige montageprocesser.

Palleudtræk sørger for hurtigt pluk af komponenter.

I overgangen fra varemodtagelse til den store montagehal er opstillet to mezzanin-løsninger. Den ene mezzanin er indrettet med kontorer og mødelokale på førstesalen, med formontage nedenunder. Den anden mezzaninløsning fungerer som eltavle-værksted, og herunder findes ‘sandkassen’, hvor der udvikles, arbejdes og testes på fremtidige produkter.

U-profiler på toppen

Selve montagehallen er inddelt i celler ved hjælp af Hi280 småvarereoler. Det unikke design forklares af produktionsdirektør Peter Andersen:

- Vi havde behov for mindst 10 store montageceller i en hovedmontage, og jeg var ikke interesseret i en eller to store portalkraner, for når man har noget kørende ned fra loftet, bliver logistikken vanskelig.

- Samtidig skulle vi designe en løsning med udsugning og ventilation, hvor også strøm og trykluft indgik, alt sammen uden at hugge det ned i gulvet. Løsningen blev at forlænge småvarereolens stiger, så vi fik en u-profil på toppen. Her fik vi designet en støtteplade til ventilationsrør, og på øverste hylde lagde vi kabelbakker, så strømkabler kunne føres ud.

Kan flytte reolerne rundt

Reolerne blev i den forbindelse endevendt hver anden gang, så ryggen kan anvendes til den interne kommunikation om virksomhedens Lean-projekter.

Produktionsdirektør hos Grafisk Maskinfabrik, Peter Andersen, foran P90 pallereoler med palleudtræk.

- Løsningen fungerer virkeligt godt, og vi kan ovenikøbet blot løsne skruerne i gulvet og flytte rundt på reolerne, skulle det blive nødvendigt, siger Per Andersen

Han kommer ind på, at en af de overvejende fordele ved lagerprojektet var at få en leverandør til at stå for alle lagerløsningerne.

- Jeg har det godt med at have en samarbejdspartner, som har produkter, der modsvarer de krav, vi har, og stiller til tingene. Derudover var det ekstremt vigtigt at finde en fremtidssikret leverandør, altså en der ikke forsvinder fra markedet, så vi kan supplere alt op i fremtiden. Sidst, men ikke mindst, forstod Constructors konsulent hurtigt min tankegang og kunne byde ind med god sparring undervejs, fortæller Peter Andersen.

-hawin

Læs mere om lagerindretning

8/6 2021

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.