450.000 kroner i bøde til fragtfirma

450.000 kroner i bøde til fragtfirma

Retten fandt firma i Letland ansvarlig for chaufførers gentagne overtrædelser af reglerne for godskørsel

Af Dan Bjerring

Et fragtfirma i Letland er ved Retten i Roskilde idømt en bøde på 450.000 kroner, fordi firmaet som arbejdsgiver er fundet ansvarlig for overtrædelser af blandt andet hviletidsbestemmelserne for flere af dets chauffører.

Tungvognsspecialisterne hos færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi standsede i oktober 2020 rutinemæssigt en lettisk lastbil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde. Det viste sig, at det førerkort, som sad i lastbilen, ikke stemte overens med den chauffør, der sad bag rattet.

Kørekort pakket ind i sølvpapir
Hans førerkort blev til gengæld fundet pakket ind i sølvpapir under måtten i lastbilens førerhus. 

På den baggrund blev firmaet tiltalt for at være ansvarlig for, at tre af dets chauffører gentagne gange har kørt på andres førerkort og ikke har efterlevet kravene til chaufførers hviletid. 

Retten fandt på den baggrund, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder og idømte firmaet en bøde på 450.000 kroner. Det lettiske firma havde under sagen nægtet sig skyldig, da man ikke mente sig ansvarlig for chaufførernes kørsel. 

To af chaufførerne har tidligere haft deres sager for retten, hvor de blev straffet med henholdsvis bøde på 74.000 kroner og 30 dages betinget fængsel samt 67.500 kroner i bøde og 20 dages betinget fængsel. 

Politiet har tilbageholdt to af firmaets lastbiler indtil bøden er betalt.

Læs mere om transport & distribution

16/3 2023

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.