transportmessen banner
transportmessen banner
transportmessen banner

 

DSB køber grund i logistikcenter

DSB køber grund i logistikcenter

DSB har købt en 70.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund i Logistikparken i Årslev vest for Aarhus. Grunden skal huse DSB's fremtidige værksted til at vedligeholde el-tog. EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået ÅF Transport i salget af grundstykket og andre grunde og ejendomme i det populære logistikområde, som nu er stort set udsolgt

Én af Logistikparkens sidste grundstykker er nu solgt. Det drejer sig om Logistikparken 13. Logistikparken blev købt tilbage i 2006 af ÅF Transport, som siden har udviklet området. Byggeriet i Logistikparken er stadig i gang, og det forventes, at Logistikparken i fremtiden vil blive Nordeuropas største transport- og logistikområde.

- Vi købte grundarealet på 430.000 kvadratmeter tilbage i 2006. Intentionen var, at vi ville bygge transport- og logistikcentre, hvilket vi efterfølgende har gjort. Vi havde en masse ideer fra start og var med til at bygge Logistikparken op. I byggeprocessen byggede vi bl.a.et 140.000 kvadratmeter stort lager og flere teknisk betonede bygninger, som hver især husede forskellige faciliteter og muligheder.

- Vi har ikke selv brug for arealerne, og derfor er vi glade for, at EDC Erhverv Poul Erik Bech har hjulpet med at sælge grundene. Vi har benyttet os af EDC i rigtig mange år, og det vil vi fortsætte med, siger direktør i ÅF Transport, Mogens Madsen.

DSB: Et grønnere Danmark

De fremtidige el-tog er et stort indsatsområde og etableres for at skabe et grønnere Danmark, bedre jernbane og bedre kollektiv trafik. Projektet udgør en stor værdi til over 60 milliarder kroner og forventes at være færdigt i 2027. Senior Vice President i DSB, Torben Kronstam, siger:

- Det har i lang tid været vores fokuspunkt at skabe et grønnere Danmark. Generelt ser vi i stigende grad flere tiltag, der fremmer miljøet og mindsker forureningen, og det vil vi i DSB, også gerne bidrage til. De tog som kører nu, er gamle dieseltog, som forurener og belaster miljøet en del. Derfor vil vi gerne, sammen med resten af transportsektoren, være med til at gøre transport grønnere. For at realisere det har vi i omkring tre år, været på udkig efter et værksted, som kunne imødekomme de behov og krav, som vi har.

- Vores værksted i midten af Aarhus betjener vores dieseltog, der over tid skal udfases, af hensyn til bymiljøet. Derfor besluttede DSB sammen med Aarhus kommune, at vi burde finde en ny lokation med bedre arealer i området udenfor byen.

- Grundstykket i Logistikparken 13 var interessant, da det ligger ved siden af jernbanen, da rammemulighederne er gode, og da det har den længde og størrelse, som vi søgte. Vi ser frem til, at Banedanmark får elektrificeret jernbanen nord for Aarhus, så vi kan udfase de gamle dieseltog og byde de nye el-tog velkommen.

Eftertragtet logistikområde

Salget af Logistikparken 13 er én af de sidste grunde, som var til salg i det store og omfattende logistikområde ved Aarhus.

- Logistikparken er Danmarks største transport og logistikcenter og har en rigtig attraktiv og populær beliggenhed. Det ligger bl.a. tæt på det store motorvejskryds og tilbyder store arealer, hvilket muliggør, at store køretøjer og lastvogne har plads til at læsse store materialer af. Vi har set en rigtig stor interesse blandt erhvervsdrivende, som søger grundstykker og ejendomme i Logistikparken. Vi har netop solgt én af de sidste grundstykker og derfor er der netop nu, næsten udsolgt i området med adresse i Logistikparken, siger industrichef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Mads Bjerrum Christensen.

-hawin

 

 

Læs mere om transport & distribution

20/5 2020
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Thanex

  Thanex

  Lagerløsninger til alle brancher
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions