ncnielsen
ncnielsen
ncnielsen

 

Motorvejsbyggeri giver mere end det dobbelte i forrentning

Motorvejsbyggeri giver mere end det dobbelte i forrentning

Siden september 2018 har trafikanter kunnet køre på den fuldt udbyggede motorvej mellem Holstebro og Herning. Det giver en årlig tidsbesparelse på 1,3 millioner timer

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En ny evaluering fra Vejdirektoratet viser, at turen i dag tager 17 minutter mod 31 minutter tidligere. Det giver en årlig tidsbesparelse på 1,3 millioner timer.

Prisen for motorvejen er også blevet væsentligt lavere end forudsat, og samlet set giver det en samfundsøkonomisk forretning på 11,1 procent mod de forventede 5,1 procent.

Transportminister Thomas Danielsen glæder sig over det store infrastrukturprojekt, der både er til gavn for mange og kommer i mål til tiden.

Motorvej én milliard billigere end forventet
Og i dette tilfælde er det endda til en noget lavere pris end forventet. Hver dag kører omkring 20.000 kørertøjer på strækningen, og en stor del af trafikken fra den gamle hovedvej er flyttet, så det nu er mere end 80 procent af trafikken mellem Herning og Holstebro, der kører på motorvejen.
Prisen på motorvejen blev omkring 2,5 milliarder kroner, og det er cirka en milliard billigere end forventet.

Slap for prisstigninger
Årsagen er primært, at projektbevillingen blev fastlagt i en periode, hvor markedet var præget af relativt høje priser, og projektet blev udført, inden de seneste års prisstigninger satte ind. Licitationen førte til lavere priser end forventet og dermed lavere omkostninger.

Læs mere om transport & distribution

24/1 2023

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.