ncnielsen
ncnielsen
ncnielsen

 

Mærsk får ny koncernchefSøren Skou overdrager til årsskiftet topledelsen af Mærsk til Vincent Clerc

Mærsk får ny koncernchef

Søren Skou, som har stået i spidsen for Mærsk siden 2016, stopper ved årsskiftet og overlader posten til Vincent Clerc, som kommer fra direktørstillingen i koncernens Ocean & Logistik-division

Bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærk, Robert M. Uggla siger om tronskiftet:

Søren Skou har bidraget til vores koncerns udvikling gennem næsten fyrre år, heraf elleve som CEO for Maersk Tankers, fire år som CEO for Maersk Line og tæt på syv år som CEO for Mærsk. I løbet af sin tid som administrerende direktør for Mærsk har han været medvirkende til at omdefinere Mærsk til en kundecentreret end-to-end logistikleverandør med en global lederposition inden for bæredygtige transportløsninger.

Sidste år præsenterede koncernen sin hidtil største omsætning, og Søren Skou ser tilbage på sin tid som topchef med stolthed og taknemmelighed, men mener det nu er det rette tidspunkt at stoppe.

-Selskabet har fungeret rigtig godt i de seneste år. Vi har aldrig været stærkere økonomisk, og vi har en inspirerende og visionær plan for fortsættelsen af vores globale strategi, som vil guide Mærsk i mange år fremover, udtaler han.

Udfordringer giver forretningsmuligheder
Vincent Clerk har de seneste tre år været adm. direktør for Maersk Ocean & Logistics og har ifølge Robert M. Uggla demonstreret stor strategisk indsigt og evne til at eksekvere både komplekse planer og langsigtet aktionærværdi. Og selv om den stærke medvind, som coronapandemien sikrede for forsyningskædeindustrien er ved at være slut, mener bestyrelsen, at Clerk er den rette til at stå for udviklingen i Mærsk i de kommende år.

Selv siger den kommende topchef om fremtiden:

- Efter en pandemi og nu med Ukraine-krig og energikrise er der mange hårde udfordringer, der påvirker alle og hvor Mærsk kan gøre en forskel. I denne nye virkelighed, nytænker virksomheder deres forsyningskæder og kigger efter stabilitet og støtte i deres rejse mod mere bæredygtige løsninger. Og det er en forretningsmulighed som vi alle i Mærsk er meget ivrige efter at gribe, udtaler Vincent Clerk.

-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

12/12 2022

Flådestyring

Fødevaretransport

Messer

National distribution

National Transport

Pakkedistribution

Ruteoptimering

Tempereret lager logistik

Transportstyring

Truckterminaler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.