Regeringen fjerner ikke yderligere takstnedsættelse på Storebælt

Regeringen fjerner ikke yderligere takstnedsættelse på Storebælt

Efter takstnedsættelsen 1. januar 2023 genoptages den årlige pristalsregulering af taksterne i forhold til forbrugerprisindekset

Af Dan Bjerring

Christiansborg

I et svar til Erling Bonnesen (V) oplyser transportminister Benny Engelbrecht blandt andet, at han ikke har planer om at fjerne den aftalte nedsættelse af taksten på Storebælt på 10 procent.

A/S Storebælt nedsatte pr. 1. januar 2018 taksterne for al vejtrafik med 15 procent i forhold til taksterne for 2017 for kunder, der har en aftale med A/S Storebælt og som anvender automatisk betaling.

Disse takster fastholdes ifølge ministeren uændret frem til den 1. januar i året efter åbningen af motorvejsudvidelsen på Vestfyn – forventeligt 1. januar 2023, hvor der foretages yderligere en takstnedsættelse, så den samlede takstnedsættelse er 25 procent i faste priser i forhold til taksterne i 2017.

Pristalsregulering genoptages

- Hvor stor en takstnedsættelse, der nominelt skal gennemføres den 1. januar 2023, afhænger således af inflationsudviklingen i perioden, hvor takstniveauet er fastholdt uændret. Efter den supplerende takstnedsættelse den 1. januar 2023 genoptages den årlige pristalsregulering af taksterne i overensstemmelse med udviklingen i forbrugerprisindekset, forklarer Benny Engelbrecht, der selv i 2017 erklærede sig positivt indstillet i forhold til takstnedsættelsen:

- Det er fortsat min holdning, siger ministeren.

Han understreger, at spørgsmålet om de besluttede takstnedsættelser på Storebæltsforbindelsen ’ikke har nogen sammenhæng med den kommende genforhandling af investeringsplanen’.

Læs mere om transport & distribution

12/8 2019
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.