ncnielsen
ncnielsen

 

Et atypisk valg af teleskoplæssereMed sin knap 18 meters rækkevidde og en kapacitet på fire tons er MT1840A meget populær på byggepladserne landet over.

Et atypisk valg af teleskoplæssere

Tre nye Manitou teleskoplæssere fra Scantruck er siden sidste efterår landet hos entreprenørfirmaet Ole Sommer og sendt på opgaver rundt i Østjylland.

Blandt tusindvis af firmanavne i Scantrucks kundekartotek står der Murer- og Entreprenørfirmaet Ole Sommer A/S ud for nummer 56. Det fortæller, at grundstenen til samarbejdet mellem det jyske entreprenørfirma og den danske maskinleverandør blev lagt allerede, inden Scantruck A/S blev etableret, og navnet endnu var N.C. Nielsen A/S.

I dag ejes og ledes Ole Sommer, der i 2019 kunne holde 50-års jubilæum, af Morten Sommer, der overtog efter sin far i 2006.

Fra den faste base i Virring ved Skanderborg arbejder firmaet hovedsageligt i en radius af 35 kilometer fra Skanderborg.

Firmaet beskæftiger 60 faste medarbejdere og arbejder primært som underentreprenør på større byggeprojekter, men også byggemodninger og kloaksepareringer for forskellige forsyningsselskaber udgør en stor del af firmaets omsætning.

Den alsidige virksomhedsprofil kræver en moderne og effektiv maskinpark, som for nyligt er blevet opdateret med tre nye Manitou teleskoplæssere - en MT1840A og to MLT733-115LSU Premium.

Mere alsidig end en læssemaskine

Den samlede maskinpark på 32 enheder kan Morten Sommer i hovedet. Syv teleskoplæssere i firmaet står der Manitou på.

- De første blev købt tilbage i 1988/89. Det var to Manitou 425 med store forhjul og drejelige baghjul, samt en 730'er der kunne dreje på alle fire hjul. Manitou er en utrolig driftssikker og komfortabel maskine. Begge egenskaber kendetegner for os en god maskine, siger Ole Sommer.

Murer- og Entreprenørfirmaet Ole Sommer A/S har flere Manitou teleskoplæssere i deres maskinpark. Indenfor de seneste måneder er der ankommet tre nye. Blandt andet to Manitou MLT733-115LSU Premium. Den ene arbejder p.t. på en byggeplads i det nordlige Aarhus.

I Ole Sommer er de rigtigt glade for deres Manitou teleskoplæssere. Grundet sine allround egenskaber anvendes maskinen i stort set alle firmaets byggefaser lige fra læsning af jord til ophejsning af mursten.

- Mange af vores kolleger har valgt at køre med gummihjulslæssere, hvor vi bruger teleskoplæsseren mere alsidigt både til jord, kloak, beton og murerarbejde - den kan faktisk håndtere alle fagene. Og så er det en god universal maskine at have ude på en byggeplads. Det er oftest den første maskine der ankommer, og den sidste maskine der forlader pladsen, siger Morten Sommer.

Ekstra skub i MLT-serie

Manitou MT1840A er en teleskoplæsser, som er decideret udviklet til construction og med sin knap 18 meters rækkevidde og en kapacitet på fire tons, er den meget populær på byggepladserne landet over. De to MLT733-115LSU Premium er til gengæld hentet fra Manitous Agri/Industri serie.

- Vi vil godt have nogle maskiner, som har lidt længere levetid, og som er lidt stærkere, når de udfører jordopgaver. Vi køber gerne de udgaver, som nok lige er et nummer bedre end de fleste. Det må gerne være maskiner med lidt mere skub i, men det gav os fortsat 28 modeller i tre kategorier at vælge imellem hos Scantruck. Det kan være lidt en jungle at komme ud i. Derfor var Freddy god til at komme ud og hjælpe os, siger Morten Sommer.

De to MLT733-115LSU Premium tilhører Manitous Agri/Industri serie, og de blev valgt på baggrund af Mortens Sommers ønske om maskiner med "lidt mere skub i".

Freddy Lange Nielsen, distriktschef for Manitou i Nord- og Østjylland, har mange års erfaring med Manitou hos Scantruck. Han har før handlet med Ole Sommer A/S, så han kendte firmaet og kunne hurtigt sætte sig ind i deres behov og ønsker.

- Det er lidt atypisk, at et byggefirma køber lige netop en type som MLT733-115LSU Premium og ikke de deciderede byggemodeller. Den er anderledes ved, at den har lidt flere hestekræfter, en bedre komfort, større dæk m.m. end en 733'er i MT-serien. Det er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at lytte til kundernes behov, rådgive dem og finde de rigtige løsninger, fortæller han.

Morten Sommer afsøgte som vanligt markedet grundigt inden den seneste investering i nye teleskoplæssere.

- Det er klart, at vi selvfølgelig også har kigget på andre maskinmærker, inden vi besluttede os. Men der er slet ingen tvivl om, at jeg ser Manitou som den bedste teleskoplæsser i markedet. Mine folk siger ærligt, hvis der er noget, de er utilfredse med, men det er meget sjældent, vi egentlig hører kommentarer om maskinerne. Jeg tror, det er, fordi vi tager fra den rigtige hylde, siger Morten Sommer.

 

 

Læs mere om truck & intern transport

17/3 2021