ncnielsen
ncnielsen

 

IFOY-finalisterne er logistiktestet

IFOY-finalisterne er logistiktestet

Uddelingen af de eftertragtede IFOY AWARDs står for døren. Finalisterne blev fundet i januar. I deltagerfeltet på 36 fandt 17 løsninger fra 14 leverandører vej gennem nåleøjet. Nu har de så gennemgået en af verdens største og samtidig hårdeste intralogistiske test, som baner vej for, hvordan priserne bliver fordelt

Sikkerheden og sundheden var på plads. Jurymedlemmer og logistikeksperter blev podet og screenet for coronavirus, men det var test af logistikløsninger, der var i fokus, da feltet af nominerede kandidater til den niende udgave af IFOY Award blev minutiøst gennemgået i dagene fra den 22. til den 26. marts.

Og aldrig før har så mange produkter og løsninger været i finalen til ’Intralogistikkens Oscar’. Nyheder fra arculus, Cargotec Engineering, HAI Robotics, Hänel, H + E Produktentwicklung, HHLA Sky, BMW datterselskab idealworks, Interroll Group, Nimmsta, Oppidum TIC, Still, Synaos, Volume Lagersystemer og Waku Robotics var alle til stede i testarenaen på sal 4 hos IFOY-partneren Messe Dortmund for at deltage i IFOY-Testen, som forløb over fem dage.

Fem nystartede virksomheder

En officiel testperson, et team af forskere og en international jury, hvoraf nogle var koblet digitalt på opgaven, stod for de forskellige test.

Repræsentanter for de 14 producenter modtog certifikaterne ’Best in Intralogistics’ af Gordon Riske, formand for VDMA Materials Handling and Intralogistics Association, for deres nominerede løsninger.

I en såkaldt Test Camp Intralogistics testede næsten 100 logistikeksperter fra industri, handel og logistikoperatører både dette års finalister og nominerede fra tidligere år i hallen.

Fra gaffeltrucks og lagerteknisk udstyr til AGV'er og software, specialudstyr, og løsninger fra fem nystartede virksomheder, i alt mere end 30 produkter og løsninger var blev taget nærmere i øjesyn i testarenaen.

Kriterier, test og faktorer

Tretrins testen for nominerede løsninger startede traditionen tro med den praktiske IFOY-test, som den hollandske intralogistikekspert Theo Egberts stod for.

Han sammenlignede de enkelte finalister i forhold til de relevante løsninger og udstyr i konkurrencen. Gaffeltruck gennemgik standardiserede kørsels- og funktionstests, herunder IFOY-testprotokollen, der indeholder mere end 80 kriterier, der tager højde for faktorer som bæredygtighed, økonomi, sikkerhed og ergonomi.

I anden del af IFOY-testen gennemførte forskere IFOY Innovation Check. Forskerne fra Fraunhofer IML og de tekniske universiteter i München og Dresden vurderede de nominerede med hensyn til markedsrelevans, kundefordele, udførelsen og graden af innovation.

I IFOY-testens tredje del bliver de 26 jurymedlemmer og de tilknyttede rådgivere præsenteret for alle resultaterne af IFOY Test samt IFOY Innovation Check. På den baggrund vurderer de, hvilke løsninger som skal modtage IFOY-priserne.

Vinderne af IFOY priserne bliver afsløret på IFOY AWARD Night. Sted og dato er endnu ikke offentliggjort.

-hawin

 

Her er IFOY AWARD finalisterne 2021:  

 

Arculus: arculus Fleet, arculee2

Cargotec Engineering Ireland: Moffett E4-25.3NX

Hai Robotics: Warehouse Solution auf Basis des Haipick A42N, Haipick A42T

Hänel: MSC Technologies Project

H+E Produktentwicklung: Huski

HHLA Sky: Integrated Drone Control Center

Idealworks: iw.hub

Interroll Group: Small Pallet Mover (SPM)

Nimmsta: HS 50

Oppidum Tic: Logistics Interchat

Still: Danfoss Project, EXH-S 25

Synaos: Syna.OS Logistics

Volume Lagersystem: Volume Wawe

Waku Robotics: Waku Sense

 

Læs mere om truck & intern transport

4/6 2021