ncnielsen
ncnielsen

 

Intelligent dækovervågning gør bilflåden sikker og produktiv

Intelligent dækovervågning gør bilflåden sikker og produktiv

Som resultat af et vellykket pilotprojekt om automatisk mønsterdybdeovervågning udvider Continental og bildelingstjenesten Share Now samarbejdet. Med Conti 360° udstyres en del af bildelingstjenestens biler med AllSeasonContact, mens digital dækovervågning sikrer, at flåden på ca. 700 biler er sikker og produktiv

Deletjenester vinder frem hos danskerne, der ifølge Rådet for Deleøkonomi er blevet en fast del af hverdagen hos mere end hver femte dansker.

Udbuddet af bildelingstjenester er derfor i vækst hele landet over, og en af de helt store aktører på markedet, Share Now Denmark, kan nu løfte sløret for en forlængelse af samarbejdet med Continental Dæk Danmark A/S, der vil gøre bildeling mere effektivt og sikkert.

Siden 2020 har Share Now samarbejdet med dæk- og teknikproducenten Continental om automatisk mønsterdybdeovervågning af bildelingtjenestens vognpark, og med de positive resultater herfra udvides samarbejdet med en Conti 360° aftale, så Continental Dæk Danmark står for dækovervågning af deres flåde på ca. 700 biler. Over halvdelen af disse er eldrevne.

Mere sikker og produktiv flåde
Som led i aftalen forsynes en del af Share Nows flåde med Continentals AllSeasonContact helårsdæk, der er specialudviklet til kørsel hele året rundt under tempererede vejrforhold.

Morten Jakobsen, administrerende direktør i Share Now Denmark.

Dæktryk og andre dækrelaterede data tages i realtid ved hjælp af sensorer, hvorefter de videresendes direkte til Share Now via skyen.

- Lavt dæktryk forårsager højere rullemodstand, hvilket fører til øget dækslid og nedsat batterirækkevidde eller højere brændstofforbrug. Konstant tilgængelighed af data og overvågning af dæktryk sikrer, at vognparken styres og serviceres hurtigt og kosteffektivt, så udgifter til nedetid og vedligeholdelse reduceres, og flåden er sikker og produktiv.

- Continentals digitale overvågningsteknologi af dæktryk og andre vigtige dækrelaterede data har derfor stor værdi for os, både økonomisk og miljømæssigt, fortæller Morten Jakobsen, administrerende direktør i Share Now Denmark.

Direktøren fortæller, at samarbejdet samtidig øger kundetilfredsheden, fordi kunderne ikke kører i biler med blinkende advarselslamper, der indikerer lavt dæktryk og kan give nervøsitet bag rattet.

Ny standard for digitale dækløsninger
Delebiler kører i sagens natur mange kilometer og skal som følge heraf serviceres oftere for at øge sikkerheden og produktiviteten i flåden.

- Derfor er delebilstjenester et segment, som har særlig gavn af Conti 360°, hvor vi via intelligent dækovervågning og -servicering sikrer de laveste samlede udgifter til kørsel og dækvedligeholdelse, fortæller Strategic Business Development Manager Jana Rasche fra Continental.

Share Now og Continentals pilotprojekt om mønsterdybdeovervågning er udviklet i samarbejde med telematikspecialisten Traffilog.

Administrerende direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark.

Sammen har de specialudviklet en algoritme i skyen, hvor information fra dæksensorer og telemetridata kombineres, hvorfra Continental kan forudsige et dæks mønsterdybde med en høj grad af nøjagtighed.

- Vi er de første på markedet med en løsning, der med en algoritme kan tilbyde præcis og automatisk mønsterdybdeovervågning. Algoritmen er millimeterpræcis, hvilket sætter en ny standard for smarte, digitale dækløsninger, som vi er utroligt stolte af.

- Mange af vores kunder oplever store fordele af Conti 360° med garanterede kilometerantal og et komplet udvalg af dæktjenester, der er tilgængelige når og hvor som helst, fremhæver administrerende direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark.

-hawin

 

 

Læs mere om truck & intern transport

5/4 2022