ncnielsen
ncnielsen

 

Lithium Balance solgt til amerikanske Sensata Technologies

Lithium Balance solgt til amerikanske Sensata Technologies

Den danske batterivirksomhed, som bl.a. leverer lithium-ion batterier til gaffeltruck og biler, har solgt aktiemajoriteten til den amerikanske sensorudvikler, som i forvejen ejede 25 procent af aktierne

Af Lisbeth Petersen

Lithium Balance i Smørum har siden 2006 udviklet batterier til de tunge segmenter i industrien og bilbranchen bl.a. i samarbejde med DTU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.
To år efter etableringen skrev virksomheden kontrakt med Toyota om levering af lithium-ion teknologien til eldrevne gaffeltruck, og siden er udviklingen gået stærkt.

Med salget af aktiemajoriteten til Sensata fortsætter Lithium Balance med sit arbejde - og sine brands i Danmark, og overtagelsen vil ifølge en pressemeddelelse være indbringende for begge parter.

- Som del af Sensata får vi adgang til topvirksomheder inden for fremstillingsindustrien. Det kan hjælpe os med hurtigere vækst, og jeg er stolt over, at en dansk udviklet batteriteknologi kan være med blandt de førende i verden, siger Lars Barkler, som er CEO i Lithium Balance.

Vineet Nargolwala, som er Executive Vice President iSensata Technologies, udtaler:

-Vi er glade for, at det talentfulde Lithium Balance-team nu er en del af Sensata. Vi har allerede set store fordele ved vores tætte samarbejde om at udvikle fælles teknologiløsninger til gavn for vores kunder. Købet giver os mulighed for at levere mere omfattende batteristyringsløsninger på tværs af en bred vifte af elektrificeringsapplikationer på en række industri- og transportmarkeder.

Læs mere om truck & intern transport

14/1 2021