Danmarks største, unge talenter dyster i næste uge

Danmarks største, unge talenter dyster i næste uge

Automatikteknikkere, chauffører, mediegrafikere og procesoperatører. Det er blot nogle af de fag, der er repræsenteret, når DM i Skills åbner i næste uge. Konkurrencen varer i tre dage og bliver åbnet af H.K.H. Kronprins Frederik torsdag i næste uge

Del artiklen på

Af Lisbeth Petersen

Godt 300 unge mennesker, der repræsenterer i alt 45 konkurrencefag og 25 demofag deltager i DM i Skills, som i år bliver afholdt i i Messe C iFredericia.

Torsdag den 2. februar bliver arrangementet sat i gang af bl.a. Kronprins Frederik og formanden for SkillsDenmark, Søren Heisel, og frem til og med lørdag den 4. februar konkurrerer nogle af de største , unge talenter i forskellige fagområder om priser, mens mange andre udenfor konkurrencer demonstrerer deres fag på forskellige måder.

Blandt dem, som deltager på konkurrenceplan er f.eks. fremtidens industriteknikere, mediegrafikere, godstransportører og procesoperatører, og DM i Skills er Danmarks største, samlede uddannelsesevent, som ventes at tiltrække omkring 50.000 besøgende i de tredage i Fredericia.

Fra den grafiske branche stiller 10 elever tre grafiske teknikere og syv mediegrafikere op. Billedet viser sidste års vindere Mediegrafiker Frederik Dahl Kehlet, skiltetekniker Freja Vejrgang Pedersen og grafisk tekniker Nickolai Vestergaard Andersen, som fik overrakt priserne af tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen.

De unge fra eux- og erhvervsuddannelserne skal mere i fokus
Den Storkøbenhavnske uddannelsesinstitution NEXT-Uddannelse stiller op med i alt 14 deltagere.

En af dem er 21-årige Oliver Tillgreen Jørgensen fra Slangerup. Han er industriteknikerelev på NEXT og lærling hos Welltec i Allerød, og han deltager i DM i Skills for anden gang. I år er det hans sidste chance for at gå efter titlen som danmarksmester:

-Jeg vil gerne gøre det ekstra godt i år, for jeg bliver snart svend, så det er min sidste chance for at vinde, fortæller Oliver Tillgreen Jørgensen.

Ole Heinager, som er administrerende direktør hos NEXT siger om arrangement, som er det 12. i rækken:

-Danmark mangler allerede faglærte i dag, og ifølge en fremskrivning fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kommer der til at mangle 99.000 faglærte i 2030. Derfor er det også vigtigt, at de unge fra eux- og erhvervsuddannelserne kommer mere i fokus og får mulighed for at vise deres talent og håndværk frem til en konkurrence som DM i Skills

Læs mere om uddannelse

24/1 2023