Der er grønne fordele ved at holde produkthåndtering i Danmark

Der er grønne fordele ved at holde produkthåndtering i Danmark

For TW Construction Products har det sine klare plusser, at virksomheden har valgt at holde dele af produkthåndteringen i Danmark. Nogle af fordelene handler om mindre transport, højere kontrol med processerne og hurtigere leveringstid. Og så har de fynske medarbejdere også vist sig at være værdifulde når det gælder om at energioptimere produktionen

I Middelfart har virksomheden bag de blå NKT Fasteners skrueæsker, ITW Construction Products, måtte sande, at holde visse dele af produkthåndteringen lokalt er bedst for dem, kunder og produkternes aftryk. Det gælder fx NKT Fasteners universalskruen, bedre kendt som SPUN®+, som de fortsat har valgt at overfladebehandle og pakke på Fyn - og med gode resultater.

-Det er langt mere effektivt for os, at fragte råvarerne i store bulke, hvorefter vi selv overfladebehandler og pakker dem lokalt. Det sparer noget fragt, som vi jo skal have så lidt af som muligt. Og så har vi højere kontrol med processerne. Der er bare en lang række fordele ved den lokale håndtering, fortæller Jan Nissen, der er Production Maintenance Manager i ITW Construction Products og tilføjer:

-Og det giver jo produkterne det danske kvalitetsstempel, som både vi og kunderne sætter stor pris på.

Fra spildvarme til lune haller: søm og skruer varmer nabobygninger op
Det er dog ikke kun i forhold til transporten, der arbejdes på at skabe grønnere produkter. For kompressorerne og ventilationen i produktionshallerne på den 50.000 kvadratmeter store matrikel producerer en masse varme, som man genanvender. Og indtil videre har arbejdet med brug af egen spildvarme allerede medført, at to områder på matriklen udelukkende varmes op med egen spildvarme. Men der er endnu større planer for den overskydende varme.

-I fremtiden håber vi at kunne koble vores overskydende varme til den lokale fjernvarmecentral. Det handler om at nedbringe CO2-aftrykket fra vores produkter, som alle virksomheder har et ansvar for. Det er jo lige netop det, man er god til her i Danmark. Som land har vi en helhedsorienteret tilgang til området, der gør de her løsninger mulige, siger Jan Nissen 

Foruden initiativet om fjernvarme er hele produktionen allerede forsynet af 100% vedvarende vindenergi fra danske vindmøller.

Guld i grønne medarbejdere
Produktionsvirksomheden har i år givet medarbejderne en uges kursus i, hvordan de kan spare på energien ude i produktionen. Og det har sat skub i mange gode idéer til, hvordan de som virksomhed kan minimere energiforbruget.

-Filosofien bag har været at skabe gennemsigtighed omkring energipriser. Vi håber, det bliver en kompromisløs tilgang, så man tænker på energi ligesom man tænker på sikkerhed og kvalitet. Vores medarbejdere har vist sig at være en stor ressource i vores grønne omstilling, og det tror jeg måske mange virksomheder overser. Så det er en opfordring herfra til at involvere medarbejderne - ellers så snyder man sig selv, udtaler Jan Nissen.

Kursus i energioptimering har allerede nu givet energibesparelser på mellem fem og ti procent alene ved adfærdsændringer på matriklen i Middelfart.

-lipe

Læs mere om uddannelse

29/3 2023