HI-messen mærker forventningens glæde

HI-messen mærker forventningens glæde

Arrangørerne bag den kommende, store industri- og teknologimesse i Herning ser frem til igen at kunne mødes i virkelighedens verden om godt en måned. Foreløbigt er over 500 udstillere og et væld af events og arrangementer klar til at indtage MCH Messecenter Herning fra den 5. til den 7. oktober

Af Lisbeth Petersen

Forventningerne er høje og programmet solidt til årets HI-messe, som under et fællestema om bæredygtighed byder på udstillinger, events, foredrag, smagsprøver og teaterforestillinger om alt fra RFID-mærkning til selvkørende el-fragtbiler

Onsdag den 25. august mødtes arrangørerne med samarbejdspartnere og presse til et Kick-off arrangement hos Ingeniørforeningen, IDA i København, for at fortælle om nogle af de mange oplevelser der venter i de tre messedage i Herning fra den 5. oktober.

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen lagde i sin velkomst ud med at konkludere, at trods måneders nedlukning - eller måske netop som resultat deraf-er det personlige møde og den fysiske kundekontakt i højere kurs end nogensinde før. Det blev understøttet af videointerviews fra MCH's første messe siden corona-nedlukningen, interiør- og designmessen Formland, der 19.-22. august tiltrak over 10.000 besøgende. 

Vidensdeling i verdensklasse
Jørgen Stenberg, administrerende direktør i Hans Følsgaard A/S og formand for messekomitéen, gav efterfølgende et nærmere indblik i de store konsekvenser, som covid-19 har haft på tværs af sektorer og på tværs af landegrænser. Hans konklusion var dog også klar:

Onlinemøderne bliver en del af fremtiden, men sådan et møde kan ikke stå alene, uden at der først er etableret en relation. Opbygning af relationer er kernen i vores forretninger, og det skal vi holde fast i sammen med tillid og løsninger. Det kan messen være med til at give, og der er mange gode ting på programmet, sagde Jørgen Stenberg. 

De mange gode ting er fordelt på fem primær-sektorer: Automation & Robotter, Intern Logistik, Underleverandører, Maskiner & Produktionsudstyr og Fødevareteknologi.

Technomania og Tyskland som eksportmarked
Ingeniørforeningen, IDA inviterer 6. og 7. oktober indenfor i det 3500m2 store oplevelsesunivers Technomania, der er fyldt til randen med den nyeste teknologi og stiller skarpt på bæredygtig industri med konferencer, særudstillinger, startups og meget mere. Blandt særudstillingerne er den ubemandede el-lastbil The Pod, som den svenske virksomhed Einride har udviklet og prøvekørt på kommerciel rute på offentlige veje i hjemlandet.

 Den svenske selvkørende el-lastbil kan opleves på en særudstilling hos Ingeniørforeningen på HI-messen

Besøgende kan 5.oktober se frem til at styrke deres viden om og netværk i vindmølleindustrien til Wind Energy Denmark, der har fokus på den grønne omstilling. Samme dag bliver handlen med udlandet sat under lup ved Eksportkonferencen, hvor Danmarks største eksportmarked, Tyskland, granskes.

Ønsker man at blive opdateret på den nyeste viden inden for mejeriprodukter, samles branchen 5.-7. oktober til International FOOD Contest, hvor udstillerne præsenterer nye produkter, teknologi og maskineri. Eventområdet IFC byder også på den internationale konference IFC Water Congress, der 6.-7. oktober sætter særligt fokus på bæredygtig vandanvendelse med hovedtemaet ’Water in the Food Industry – Reduce, Reuse & Recycle’.

To nyudviklede og succesfulde events fra hi-messen i 2019 er også at finde på dette års program, nemlig The Smart Company og 3D Tech, der strækker sig over alle tre messedage. Mens førstnævnte byder på den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser med udstilling, live-demonstrationer og oplæg, indebærer sidstnævnte et inspirerende 3D-univers etableret i samarbejde med Dansk AM HuB og Center For Industri.

Hos MCH ser projektchef Mona Jakobsen sammen med både samarbejdspartnere og udstillere frem til at byde de besøgende indenfor til et univers af nytænkning.

-Vi gør os altid umage for at skabe en innovativ, spændende og engagerende messe, der udvikler sig i takt med tiden, og det kan vi kun opnå takket være industriens brede opbakning, som vi endnu engang glæder os over at opleve. Det betyder, at hi-messen igen kan danne ramme om fremtidens teknologiske og industrielle løsninger­ - og for salg, samarbejde og vidensdeling på tværs, siger Mona Jakobsen.

Læs mere om uddannelse

26/8 2021