Skæve ideer bliver fremhævet på EOT

Skæve ideer bliver fremhævet på EOT

Et nyt område ved navn MakerChain bliver åbnet under elektronik- og teknologimessen, Electronics of Tomorrow 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning. Her viser opfindere, hvordan innovative og skæve idéer bliver til fremtidens løsninger

Det nye MakerChainområde  dedikeres til de såkaldte makere, hvilket vil sige de ingeniører, videnskabs- og hobbyfolk, som i egne garager, kældre og laboratorier transformerer deres innovative og skæve idéer til salgbare elektronik- og teknologiprodukter.

- Industrien kan have utrolig stor glæde af at tage maker-miljøet alvorligt, fordi maker-filosofien ofte går på tværs af den traditionelle produktudvikling. Alt for sjældent kommer de 'disruptive' skæve idéer og vertikale markedsinput til deres rette under de tekniske messer. Det ændrer MCH Messecenter Herning på med MakerChain-området, hvor de sjove, kreative og innovative koncepter, som maker-miljøet byder ind med, vises frem, siger Rolf Sylvester-Hvid, ansvarshavende redaktør hos Aktuel Elektronik, som sammen med Farnell og IDA Embedded er samarbejdspartner i forbindelse med MakerChain-området.

Fokus på morgendagens elektronik og teknologi
EOT byder på netværk, masser af aktiviteter, konferencer og udstillinger for blandt andet ingeniører, teknikere, maskinbyggere og indkøbere. Messen er elektronikbranchens samlingspunkt, og i branchens ånd er fremtiden i centrum.

I MakerChain-området fremvises nogle af de sjove, kreative og innovative koncepter, som maker-miljøet byder ind med.

Besøgende kan blandt andet opleve morgendagens tech'ere arbejde med micro:bits, være med i en workshop, hvor de besøgende skal forsøge at hacke sig ind i et SMARThome-sikkerhedssystem og prøve kræfter i Farnells Lab.

- De produkter og teknologier, som ændrer vores hverdag, kan sjældent forudses. Vi håber, at vi med MakerChain skaber en tæt kontakt mellem undervisningsmiljø, industri og kreative sjæle, så der opstår en gensidig forståelse for mulighederne i de idéer, der ikke umiddelbart er kommercielt bæredygtige fra starten. Dét er nemlig fremtiden for dansk industri, siger Rolf Sylvester-Hvid.

Fakta om EOT
Electronics of Tomorrow arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med den danske elektronik- og teknologibranche, Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik og DI Digital.

Messen byder på udstillere inden for elektronik- og teknologibranchen og binder mennesker, brancher, vidensdeling, netværk og forretning tæt sammen for at inspirere til nye løsninger og udviklingspotentialer.

EOT afholdes 7.-9. maj 2019 i MCH Messecenter Herning. Det er anden gang, at messen finder sted.

Få mere information på www.eot.dk, hvor interesserede også kan printe en fribillet og få gratis adgang til alle konferencer.

-lipe

Læs mere om uddannelse

9/4 2019