Transportuddannelserne er med til DM i SkillsBesøgende der prøver lastbilsimulator til DM i Skills 2018

Transportuddannelserne er med til DM i Skills

Transporterhvervets Uddannelser, TUR, viser erhvervsuddannelserne lageroperatør, godschauffør, lufthavnsoperatør og ambulancebehandler frem som demonstrationsfag til årets DM i Skills. Messen er åben og gratis for alle interesserede

Fra torsdag den 4. april til lørdag den 6. april inviteres alle til at kigge forbi transportuddannelsernes stand til DM i Skills 2019 i Næstved Arena.

Transporterhvervets Uddannelser (TUR) viser erhvervsuddannelserne: lageroperatør, godschauffør, lufthavnsoperatør og ambulancebehandler frem som demonstrationsfag til årets DM i Skills.

På transportuddannelsernes stand bliver der rig lejlighed for at indhente information om de mange muligheder for at få en uddannelse i rygsækken, der giver adgang til en karriere i transportbranchen. De besøgende har også mulighed for at sætte sig bag rattet ved en af de mange simulatorer, så man kan få en virkelighedsnær oplevelse af, hvordan det er at manøvrere et større køretøj.

Har du transport-skills?
Med assistance fra transportlærlinge kan man se, om man har ”skills” til at køre f.eks. en lastbilsimulator, der er stillet til rådighed af TYA, den svenske transportbranches arbejdsmiljøudvalg. Eller man kan prøve en gaffeltrucksimulator fra Tenstar Simulation AB.

Transportens Udviklingsfond bistår også med deres kransimulator, som er at finde i roadshow-lastbilen fra kampagnen Job i transport, der vil holde udenfor.

Ambulancebehandlerelever viser førstehjælpsøvelser til besøgende på DM i Skills 2018

Derudover triller Esnord en ambulance ind på standen sammen med en gruppe ambulancebehandlerelever, der vil vise førstehjælpsøvelser til de besøgende og fortælle om, hvordan det er at være ambulancebehandler. 

I løbet af dagene til DM i Skills vil der være omkring 300 unge fra erhvervsuddannelserne, som dyster om at blive landets dygtigste inden for deres fag. Udover at lærlingene får mulighed for at vise deres talent, er de også med til at vise Danmark den høje faglighed og den store diversitet, som erhvervsuddannelserne byder på.

Flere unge skal vælge en transportuddannelse
Der er stadig et stykke vej til at nå regeringens mål om, at mindst 30 % skal vælge en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse i 2025.

Det er derfor vigtigt for transportbranchen at kunne være med til at udbrede kendskabet til transportuddannelserne gennem bl.a. arrangementer som DM i Skills, hvor fordomme og forkerte forestillinger om faget udskiftes med faglig stolthed. Samtidig med at alle andre får en bedre forståelse for, hvor vigtig de faglærtes arbejde er for samfundet.

Messen er åben og gratis for alle interesserede. Blandt andet besøger grundskoleelever messen for at få et indblik i de mangeartede erhvervsuddannelser.

-hawin

 

 

Kort om TUR
Transporterhvervets Uddannelser (TUR) fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelse (AMU) og erhvervsuddannelse (EUD) og udvikler dermed fremtidssikrede uddannelser til transportbranchen og dens medarbejdere. TUR ejes af arbejdsgiverforeninger og fagforbund inden for transportbranchen og er en interesseorganisation, der har som sit formål at varetage transporterhvervets uddannelsesmæssige interesser over for de offentlige uddannelsessystemer.

 

 

 

 

 

 

Læs mere om uddannelse

1/4 2019