Svanehøj på amerikanske hænder

Svanehøj på amerikanske hænder

Den amerikanske producent af kritiske komponenter og teknologiløsninger til transport-, industri- og energimarkederne, ITT styrker sin tilstedeværelse på det voksende marked for flydende gas gennem et opkøb af Svanehøj. Den danske specialist i marinepumper fortsætter under eget navn som en del af ITT’s Industrial Process segment

Svanehøj har i de senere år positioneret sig blandt de førende leverandører af marinepumper og målesystemer til gastanke.

Sideløbende har virksomheden opbygget en stor service- og aftersales-forretning og er i dag totalleverandør af inspektion, service og kalibrering af cargo-udstyr på gas- og P&C-tankskibe.

Nu er Svanehøj klar til at sætte yderligere fart i udviklingen som en del af ITT-koncernen, der beskæftiger mere end 10.000 ansatte i 35 lande.

Den amerikanske industrigigant med hovedkontor i Stamford, Connecticut, råder i forvejen over en række stærke brands inden for transport, industri og energi.

Med købet af Svanehøj Group A/S udvider ITT sine aktiviteter til også at omfatte den maritime industri.

- Svanehøj tilfører ITT omfattende erfaring fra marineindustrien og et produktprogram, der passer rigtig godt til den grønne omstilling.

- Virksomheden er førende i flere segmenter med en omfattende portefølje af pumper i drift og har realiseret en vækst, der overgår markedsudviklingen.

- Ligesom ITT har Svanehøj skabt et stærkt aftersalessetup, der bidrager betydeligt til den samlede forretning gennem et globalt servicenetværk og en datadrevet tilgang til udvikling, siger Luca Savi, CEO og President, ITT.

ITT er den perfekte partner
Svanehøjs historie daterer sig helt tilbage til 1928, men siden virksomheden i 2018 blev genetableret som et selvstændigt brand har udviklingen for alvor taget fart.

I 2022 opnåede Svanehøj den højeste omsætning og indtjening nogensinde, og virksomheden har bragt sig selv i en fordelagtig position som leverandør af kritiske komponenter og services til energiomstillingen i de tunge industrier.

- For fem år siden begav vi os ud på en rejse med ambitionen om at udvikle Svanehøj til en betydelig aktør i den grønne omstilling.

- Takket være en forbilledlig indsats fra ledelse og medarbejdere er det i høj grad lykkedes. Vi har styrket Svanehøjs omdømme som en fremsynet og betroet leverandør, samtidig med at vi har flerdoblet vores omsætning og skabt et solidt overskud.

- Derfor er jeg stolt over, at Svanehøj nu fortsætter sin rejse som en del af ITT-familien, siger bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen fra Svanehøj.

Foruden talrige referencer inden for LNG og LPG har Svanehøj de seneste år vundet ordrer på pumpesystemer til både ammoniak- og metanoldrevne skibe samt til transport af CO2.

Et af de aktuelle projekter er Northern Lights' Carbon Capture & Storage-anlæg i Norge, hvor Svanehøj er valgt som leverandør af cargopumper til tre CO2-skibe.

- Vi har lagt en ambitiøs vækstplan for Svanehøj, og ITT er den perfekte partner til at hjælpe os med at eksekvere den. De har en stor tro på vores organisation og vores brand. Samtidig har de en betydelig erfaring fra andre brancher med nogle produkter og services, der på mange måder kan sammenlignes med vores.

- Det skaber nogle oplagte synergier på det kommercielle område, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan sætte yderligere fart på vores bidrag til energiomstillingen, siger CEO Søren Kringelholt Nielsen, Svanehøj.

Handlen forventes gennemført i 1. kvartal 2024, betinget af relevante myndigheders godkendelse. Svanehøj Group bliver en del af ITT’s Industrial Process (IP) segment, der er en førende leverandør af blandt andet pumpesystemer, ventiler og service/aftersales.

-hawin

2/11 2023
  • Skandaleramte Frederikshavn Havn overtages af kommunen

    Skandaleramte Frederikshavn Havn overtages af kommunen

    havne ›Med en gæld på 1,6 mia. kroner og ubetalte regninger har havnen fået ophævet sin status som kommunal selvstyrehavn. En advokatundersøgelse skal nu vise, hvor ansvaret kan placeres, og borgmester Birgit S. Hansen udtaler, at hun 'føler sig taget i røven'
  • Nedbrydelige fiskenet bliver testet i Hirtshals

    Nedbrydelige fiskenet bliver testet i Hirtshals

    havne ›Hirtshals Havn deltager sammen med forskere og fiskere i et seksårigt forskningsprojekt som skal vise, om biologisk nedbrydelige fiskenet kan være en del af løsningen på plastforurening i havene
  • Stormflod har kostet Kolding Havn en million på bundlinjen

    Stormflod har kostet Kolding Havn en million på bundlinjen

    havne ›Havnens årsregnskab for 2023 bærer præg af den generelle afmatning, færre skibe og oktober måneds stormflod. Trods det er der ros fra bestyrelsen til ledelsen for at navigere i et svært marked
  • Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    Port af Aalborg: Tilfredsstillende resultat på trods af udfordrende år

    havne ›Sidste år var det første hele år uden grønlandsskibe i havnen i Aalborg. Det kan ses på årets regnskab, som dog, takket være en stærk slutspurt, betegnes som 'over forventning
  • ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    ADP A/S fremlægger nyt rekordregnskab

    havne ›På trods af øgede geopolitiske spændinger, stigende renter og truslen om recession formåede ADP at fastholde godsomsætningen på niveau med 2022. Samtidig indtog havneselskabet også nye markedsandele og øgede nettoomsætningen med intet mindre end 22 procent i forhold til 2022
  • Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    Skagen Havn fejrer fremgang i 2023

    havne ›Havnen har sidste år overgået alle forventninger og leveret en vækst, der slår forrige års historiske resultat. Med en god aktivitet indenfor alle forretningsområder viser resultatet en omsætning på 81,8 millioner kroner og et resultat på 28,7 millioner kroner
  • Militært område etableret på Kalundborg Havn

    Militært område etableret på Kalundborg Havn

    havne ›Frem til og med den 3. maj vil et område af havnen være bevogtet af Forsvaret på grund af en såkaldt værtsnationsstøtte. Ifølge Forsvaret er der tale om en tropperotation, men der er ikke oplysninger om de nærmere detaljer
  • Rekordomsætning på Rønne Havn

    Rekordomsætning på Rønne Havn

    havne ›Bornholms største havn havde sidste år et øget aktivitetsniveau med vækst i flere af sine forretningsområder. Resultatet blev en nettoomsætning på 126 mio. kr. og et overskud på 35 mio. kr., og det er betydeligt mere end det forventede