Nye digitale teknologier, fremtidens produktion og Industri 4.0

Nye digitale teknologier, fremtidens produktion og Industri 4.0

Fremtiden rykker helt tæt på, når besøgende på hi teknologi- og industrimessen 2017 kan hente værdifuld viden om alt fra Industri 4.0, IoT og kunstig intelligens til kollaborative robotter

Inden for automatisering og produktion vrimler det for tiden med nye begreber som Industri 4.0, kunstig intelligens, Augmented Reality, Big Data analyse, Cloud computing, kvantecomputere, kollaborative robotter og Internet of Things. Begreber, som vi vil høre mere og mere til i fremtiden.

Konference skaber overblik

På Messen hi Tech & Industry Scandinavia 2017, der afholdes i MCH Messecenter Herning i dagene 3.-5. oktober 2017, præsenterer udstillerne alle disse nye teknologier på deres messestande, og for et give de besøgende et samlende overblik over indholdet i disse mange begreber, og hvordan de interagerer med hinanden, afholdes der den 5. oktober 2017 en konference, hvor der sættes fokus på fremtidens automatisering, digitalisering og anvendelse af robotter i industrien.

Automatisering og digitalisering

På konferencen vil en række oplægsholdere sætte fokus på de nye digitale teknologier, fremtidens produktion og Industri 4.0 i Danmark. Om formiddagen kan deltagere se frem til at hente værdifuld viden fra blandt andre adm. direktør i GPV International, Bo Lybæk, som vil fortælle om, hvordan man får omsat Industri 4.0 til praksis, og administrerende direktør i Beckhoff Automation, Michael Nielsen, som via sit oplæg om augmented reality vil vise, hvordan HoloLens og Alexa kan bruges i et automationsmiljø.

Henrik Westergaard Hansen vil præsentere Microsofts IoT-løsninger, cloud tjenester og analyseværktøjer, og en repræsentant for Grundfos vil fortælle om brug af test-kit til Industri 4.0. 

Robotter fastholder og skaber arbejdspladser

Eftermiddagens program har fokus på robotter. Både Linak A/S og Universal Robots A/S vil dele deres erfaringer om kollaborative robotter og automatisering, og COO David Coen fra Haarslev Industries A/S, der producerer maskiner til fødevareindustrien, vil berette om at installere robotter og ansætte flere medarbejdere samtidig.

- Eksemplet fra Haarslev Industries A/S fortæller, at robotter fastholder og skaber arbejdspladser, i modsætning til hvad mange påstår, siger Søren Peter Johansen, faglig leder for robotteknologi på Teknologisk Institut, der også selv har et indlæg, hvor han fortæller om perspektiver og muligheder for brugen af robotter i produktionen.

Masser af viden og inspiration

På hi-messen er det ikke kun digitalisering, der er i fokus. Umiddelbart efter åbningen og uddelingen af DIRA Automatiseringsprisen vil der være en konference, hvor de nominerede firmaer og personer fortæller om deres projekter, og i løbet af messens tre åbningsdage bliver der også et væld af konferencer og workshops om blandt andet vindindustrien og fremtidens teknologi.

Wind Energy Danmark er 3. oktober vært for en række åbne arrangementer, hvor emner som teknik, forskning og produktions- og markedsudvikling er til debat. Men også teknologieventen Technomania, som arrangeres i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA, byder 4.-5. oktober på events og foredrag fra ind- og udland.

Her spænder emnerne over exoskeletter og 3D-printere til kunstig intelligens, millionpatenter og disruption af værktøjsbranchen.

- Vi har gjort os umage med at sammensætte et bredt program af aktiviteter og events, som kan være med til at styrke de besøgendes messeoplevelse, så vi håber, at deltagerne på hi-messen udnytter mulighederne for både at skabe nye kontakter og hente ny inspiration og samtidig få en masse værdifuld viden med hjem, som de kan bruge i deres daglige arbejde, siger Mona Jakobsen, projektchef på hi-messen.

-hawin

Læs mere om logistikløsninger

29/8 2017