Beumer tjener over 100 millioner i 2022 – ser stort eksporteventyr i USA
Automatiseringsvirksomheden Beumer Group præsterer i årsregnskabet 2022 en toplinje på cirka to milliarder kroner og en bundlinje efter skat på 108 millioner kroner. I fremtiden kigger virksomheden mod USA, hvor et stort eksporteventyr tager form på grund af støtteordninger
Efter et par ekstraordinære Corona-år i 2020 og 2021 er det blevet mere normale tider hos automatiseringsvirksomheden Beumer Group i Skejby A/S i Aarhus.
Der var dog stadig i store dele af 2022 udfordringer med pressede forsyningskæder, højere transportomkostninger og input-priser. Blandt andet har nedlukninger i Kina skabt problemer med at få for eksempel mikrochips og computere.
- Vi har trods udfordringerne leveret et rigtig godt resultat i 2022, der, i det store perspektiv, vidner om en sund virksomhed. Den vanvittige og Corona-skabte stigning i e-handel gav et overvældende resultat i 2021-regnskabet. 2022-tallene vidner om et mere normaliseret resultat, hvor vi med alt tydelighed stadig klarer os flot på de internationale markeder, forklarer Anders Moos, der er CFO hos Beumer Group.
CFO'en og resten af virksomheden kan glæde sig over en toplinje på næsten to milliarder kroner, der resulterede i en bundlinje på 108 millioner kroner efter skat.
Hvor der inden for pakkehåndtering var særlig travlt under Corona, blev det i 2022 også i stigende grad blandt lufthavnene, der kom øget aktivitet for Beumer Group.
- Det giver næsten sig selv, at med lufthavne på vågeblus i lange perioder af Corona-tiden, var der også stille i den del af vores forretning, der primært drejer sig om automatiserede løsninger til bagagehåndtering. Men i takt med, at Corona har sluppet sit tag i store dele af verdenen, har vi fået godt gang i den forretning igen. Manglen på arbejdskraft har givet lufthavnene større bevågenhed på, at moderne automatisering er en af nøglerne til at drive en rentabel lufthavn nu og i årene fremover, pointerer Anders Moos.
Fjerne eksporteventyr
Beumers anlæg er lige nu i spil til store lufthavne så langt væk som Australien og New Zealand, og i tillæg oplever man en ny og markant interesse fra det amerikanske lufthavnsmarked.
Anders Moos, CFO hos Beumer Group.
- Det har traditionelt været en udfordring for os at få foden i døren hos de amerikanske lufthavne, og det har forretningsmæssigt været en udfordring, fordi markedet jo er kolossalt. Derfor er det glædeligt, at vi lige nu står på tærsklen til et muligt nyt eksporteventyr på fjerne og store markeder, siger Anders Moos, der tilføjer, at Beumer Group allerede i 2021 og '22 har leveret nye bagagehåndteringsløsninger til Harvey Milk terminalen i San Francisco International Airport og Denver International Airport.
- Vi håber og forventer, at projekterne bliver startskuddet til flere lignende ordrer i de kommende år. Der er en rimelig lang salgscyklus på de her projekter, men vi får en del henvendelser lige nu. Og i mange amerikanske lufthavne er der et stort moderniserings- og automatiseringsbehov. Med til at skubbe på efterspørgslen er også de infrastruktur-støtteordninger, som Biden-administrationen har sat i søen, fortsætter han.
For Anders Moos er der ikke nogen tvivl om, at de nye eksportmuligheder skal tilskrives dedikerede medarbejdere hos Beumer Group.
- Vi er stolte af vores medarbejdere og deres unikke evne til at levere konkurrencedygtige systemer, der også positionerer os til succes på eksportmarkederne. Når man tænker over, hvad vores medarbejderes viden flytter ude i verden, kan det godt være lidt surrealistisk, at meget af dette foregår fra vores kontorer i Aarhus og Aalborg, fortæller han.
Sælger dataindsigter
Det er ikke kun amerikanske og andre internationale lufthavne, der er på udkig efter opgraderinger af automationsløsninger lige nu. Hos Beumers udviklingsafdeling er der travlt med at udvikle nye robotløsninger, men også omsætte for eksempel dataindsigter til systemjusteringer, der effektiviserer driften.
- Vi analyserer hver dag store datamængder for i sidste ende at kunne give vores kunder en så konkurrencedygtig drift som muligt. Vores kunder lever i stærkt konkurrenceprægede markeder, hvor selv små forbedringer skal høstes, og udviklingen har taget endnu mere fart i 2022. Data som en service fylder derfor en større del af vores omsætning i 2022, forklarer Anders Moos.
Hos automatiseringsvirksomheden arbejder udviklere også på flere forskellige robotprodukter, der skal automatisere en del af de opgaver, kunderne mangler manuelt arbejde til at løse. Som eksempel kan robotter i dag flytte pakker fra bure til sorteringsløsningen.
Beumer Group har over 800 fuldtidsansatte medarbejdere i Danmark - primært tilknyttet hovedafdelingen i Skejby.
-hawin