NC Nielsen
Gratis dronekurser skal øge sikkerheden

Gratis dronekurser skal øge sikkerheden

Salget af droner er steget markant i Danmark de seneste år. DEKRA Dronecenter, der er en del af den verdensomspændende sikkerhedskoncern DEKRA, har nu valgt at forære et af deres dronekurser gratis væk. Det sker med et håb om, at flere vil sætte sig ind i reglerne for droneflyvning, og dermed mindske antallet af fremtidige ulykker

Ikke mindst den hurtige teknologiske udvikling inden for området, har betydet, at det i dag er nemt at erhverve en drone, der er let at flyve med til en lav pris. Ifølge Trafikstyrelsen bliver der solgt omkring 20.000 droner i Danmark om året, og det har medført flere sikkerhedsmæssige udfordringer. Flere af landets lufthavne oplever blandt andet, at der flyver droner ind i deres sikkerhedszoner, hvilket i værste tilfælde kan ende med, at dronen kolliderer med et fly.

-Det kan have store konsekvenser, hvis en drone flyver ind i en sikkerhedszone eller ind i et område med tæt bebyggelse. Ifølge Trafikstyrelsen var der 46 tilfælde i Danmark i 2022, hvor droner fløj for tæt på lufthavne sammenlignet med to tilfælde i 2017. Det vidner om, at der er et stort behov for at øge kendskabet til reglerne inden for området, og det vil vi meget gerne bidrage til. Vi har derfor valgt at tilbyde vores A1/A3-kursus gratis til alle, der er interesseret i at sætte sig ind i reglerne, fortæller Jacob Harritz Poulsen, projektleder hos DEKRA Dronecenter.

Det skal være nemt
Hos DEKRA Dronecenter har de udviklet kurset med henblik på, at det skal være nemt og overskueligt at blive sat ind i de komplicerede regler for droneflyvning. Kurset tages online og varer kun to timer. Efter kurset er kursisterne klædt på til at tage Trafikstyrelsens A1/A3-teoriprøve, hvis de ønsker at få et dronecertifikat. Ifølge Jacob Harritz Poulsen er det dog også værd at tage kurset, hvis en person blot ønsker at blive sat ind i reglerne

-Reglerne inden for droneområdet er ret komplicerede, og det kan være svært selv at sætte sig ned og studere dem. Vi oplever tit, at folk er i tvivl om, hvor de må flyve med deres droner, og om de skal have et dronecertifikat eller ej. Derfor har vi udviklet kurset, der gør det nemt at forstå reglerne. Selvom en person ikke ønsker at tage A1/A3-teoriprøven, giver det stadig rigtig god mening at tage kurset, så personen kender reglerne for droneflyvning i Danmark. Derved undgår personen at gøre ubevidst skade, hvilket jeg er sikker på, at de fleste gerne vil undgå, fortæller Jacob Harritz Poulsen.

Bøden for at overtræde reglerne for droneflyvning ligger på mellem 2.000-5.000 kroner for almindelige borgere og på op til 10.000 kroner for virksomheder. Herudover kan dronen blive konfiskeret.

-lipe

3/2 2023