Sværvægtere til Royal Arctic Line
N.C. Nielsen har leveret en række af det helt tunge materiel, der nu skal være med til at sikre livsnerven i Grønland
Seks Konecranes reachstackere, en Terberg RT223 terminaltraktor og otte containerchassiser.Sådan lød ordren til N. C. Nielsen på den række sværvægtere, der skal være med til at håndtere containere for rederiet Royal Artic Line
To af reachstackerne skal køre på havnen i Aalborg, mens det resterende heavy duty-materiel skal gøre tjeneste i Nuuk på en ny terminal, der forventes at blive indviet i starten af 2017.
Royal Arctic Line har enekoncession på al søtransport af gods til og fra Grønland og mellem de grønlandske byer og bygder. Rederiet, der blev stiftet i 1993 og ejes 100 % af Grønlands Selvstyre, er dermed en livsnerve i det grønlandske samfund.
Med eneretten på søtransport følger en række forpligtelser om anløbsfrekvens, kapacitet og forsyningssikkerhed.
Investeringen i det nye materiel skal ses i lyset af den nye Sikuki Nuuk Harbour, der er etableret med nye kajanlæg, værksteder, containerbagland, pakhuse og hovedkontor for Royal Arctic Line. Hele området kommer til at fungere som en hub for alt gods ind og ud af Grønland. Materiellet fra N.C. Nielsen har en 10-årig
investeringshorisont og nøje specificerede krav:
– Terminalen i Nuuk har skabt et behov for containerhåndtering, som vi har kortlagt meget nøje. Det førte til nogle ret præcise specifikationer på udstyret, som på alle måder skal fremtidssikre driften. Vi valgte N.C. Nielsen, da de kunne opfylde samtlige tekniske og økonomiske krav, som denne generationsfornyelse kræver, fortæller værkstedsleder Jens Nielsen fra Royal Arctic Line.
Maskinerne med ombord
Royal Arctic Line havde bl.a. behov for, at reachstackerne kunne løftes ombord på et fragtskib og sejles til Grønland. Derfor ’landede’ de fire Konecranes
reachstackere på 70 tons pr. styk, så skibenes egne kraner kan løfte maskinerne ombord på turene rundt i Grønland. Reachstackerne blev også forsynet med Truconnect, så alt fra dæktryk til dieselforbrug løbende kan måles og optimeres med trådløs forbindelse.
– Vi har haft et professionelt, tillidsfuldt og problemfrit samarbejde omkring opgaven. N.C. Nielsen har kunnet matche alle vores behov og har arbejdet målrettet med at skrue en optimal løsning sammen. Der ligger en indkøringsfase i Aalborg og et undervisningsforløb for maskinførerne på Grønland som en del af den samlede pakke, fortæller Jens Nielsen fra Royal Arctic Line.
Hos N.C.Nielsen har der også været tryk på kedlerne for at kunne levere maskiner og materiel som aftalt. Maskinerne skulle bl.a. have den rette kampvægt, ekviperes med ekstraudstyr som Truconnect og males i rederiets karakteristiske røde farve. På hovedkontoret i Balling er der blevet arbejdet intenst for at få løst alle udfordringer i forbindelse med den store ordre:
– Det har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med Royal Arctic Line om dette spændende projekt. Vi har fået alle ender til at nå sammen og glæder os over, at vi kan bidrage til at få containerhåndteringen til at fungere optimalt for rederiet med de stolte traditioner. De spiller en meget vigtig rolle i det grønlandske samfund, og vi er stolte over at være leverandør til Royal Arctic Line, udtaler Poul Nielsen fra N.C. Nielsen.
-lipe