Færgerekord til Folkemøde Express 5 og Express 1 havde travle dage under det netop overståede Folkemøde, som på færgerne har vist sig som det største nogensinde. Folkemødet på Bornholm blev historisk stort for færgerne til o

Færgerekord til Folkemøde

Folkemødet på Bornholm blev historisk stort for færgerne til og fra Bornholm. Antallet af passagerer og biler slår både sidste år og rekordåret 2019

Del artiklen på

Folkemødet på Bornholm blev historisk stort set fra øens færgeruter fra Ystad og Køge. Det viser en opgørelse fra Bornholmslinjen, som har kigget på de billetterede rejser fra og med onsdag til og med mandag den 19. juni.

Folkemødet har jo ændret på dagene ved at skære søndagen væk, så mandagen er taget med for at kunne sammenligne med de tilsvarende dage de foregående år.

I de dage blev der indløst 64.540 billetter på færgerne til ture frem og tilbage. Det er ni procent flere end sidste år og otte procent flere end færge-rekordåret 2019.

Antallet af personbilsenheder var i år 25.967 – og det er seks procent flere end i 2022 og 19 procent flere end i 2019.

- Det bliver tydeligt i år, at vi har fået mere kapacitet på Bornholm. Vi har simpelthen plads til flere, og det har givet flere passager-rekorder hele foråret. Nu går vi ind i den absolutte højsæson, så det bliver spændende at se, hvordan trafikken udvikler sig i de kommende uger, siger Jesper Skovgaard, kommerciel direktør hos Molslinjen.

-hawin

Læs mere om havne

21/6 2023