Samsølinjens elfærge sat i produktionMolslinjens projektchef, Ole Berg-Hansen styrer plasma-skæreren gennem den første plade til en af de nybygninger, som kommer til at sætte helt nye standarder for elfærger i Danmark.

Samsølinjens elfærge sat i produktion

Det tyrkiske Cemre Shipyard satte sammen med repræsentanter fra Molslinjen forleden gang i byggeriet af Samsølinjens nye elfærge. Det skete ved den traditionelle steelcutting-ceremoni.

Del artiklen på

Den første plade blev forleden skåret til Samsølinjens kommende elfærge. Det skete ved den traditionelle steelcutting-ceremoni, som markerer begyndelsen på den spændende nybygning.

Der var repræsentanter fra Molslinjen og Cemre Shipyard til stede, da Molslinjens leder af byggeprojektet, Ole Berg-Hansen, trykkede på knappen og satte gang i CNC plasma-skæremaskinen, som skar sig igennem den allerførste plade til den nye færge.

Den helt elektriske færge bliver 116,8 meter lang og vil have en kapacitet på 600 passagerer og 188 biler. Den bliver udstyret med de mest moderne, autonome systemer, hvor den kan både finde i havn og lade automatisk.

Færgen får batterier på 3,8 MWh. MWh som kan lades helt op på ca. 20 minutter

Samsølinjens færge skal være klar til drift i januar 2025.

Det tyrkiske værft er også i gang med at bygge en lignende færge til Alslinjen. Den produktion begyndte i januar 2023.

-hawin

Læs mere om havne

12/4 2023