Skagen Havn konsoliderer positionen som Danmarks førende fiskerihavn

Skagen Havn konsoliderer positionen som Danmarks førende fiskerihavn

Selv om havnen allerede er markedsledende i Dansk fiskeri og landets største fiskerihavn, viser statistikken fra Fiskeristyrelsen for første halvdel af 2022, at Skagen stadig vinder yderligere markedsandele

Del artiklen på

Mens den samlede mængde af landede fisk i Danmark i første halvår 2022 er faldet betragteligt, ser det anderledes ud for Skagen Havn.

Statistikken viser, at mængden af de landede fisk i Skagen i første halvår af 2022, er næsten samme mængde som i 2021, mens værdien af dem til gengæld er steget med ca. 10 procent. Da den samlede værdi for landinger i Danmark er ens for 2021 og 2022 i første halvår, vokser også markedsandelen på værdien af fiskeri i danske havne.

Direktør for Skagen Havn Willy B. Hansen siger i en pressemeddelelse:

-Vi kan se, at fiskefartøjerne tilvælger Skagen som landingshavn, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi tror på, at det er den brede palet af fiskeindustrier, services og de faciliteter der tilbydes, som er attraktiv for fiskerne. Naturligvis spiller Skagens geografiske placering samt de priser fiskerne kan få for deres fisk, også en væsentlig rolle.

Skagen Havn ønsker at give fiskeriet de bedste rammer for vækst og udvikling. I den forbindelse forventer Skagen Havn yderligere udvikling af landstrøms muligheder til pelagiske fiskefartøjer - det vil sige fartøjer som fanger fisk midt i havet i modsætning til eksempelvis bundfiskeri – herunder også tilkobling til landstrøm under losning.

Flere og flere fiskefartøjer vælger at blive koblet på landstrøm efter endt losning, hvor de efterfølgende lægger op i kortere eller længere tid. Når Skagen Havn kan tilbyde opkobling til landstrøm under selve losningen, vil det betyde yderligere CO2-reduktion, og det er endnu et skridt på vejen mod målet om, at Skagen Havn i 2030 skal være CO2-neutral.

Læs mere om havne

7/9 2022