Nuveen køber logistikejendom i Horsens

Nuveen køber logistikejendom i Horsens

Logistikentreprenør, privat investor og tidligere ejer af DKI Logistics, Preben Borregaard sælger en 33.000 kvadratmeter stor nybygget logistikejendom i Horsens til en logistikfond under Nuveen

Colliers har formidlet salget af en 33.000 kvadratmeter stor nybygget logistikejendom i Horsens.

Den nybyggede logistikejendom på Egeskovvej 39 i Horsens er blevet solgt til en logistikfond under Nuveen Real Estate i samarbejde med SF Management.

Colliers Capital Markets og Colliers Vejle har sammen rådgivet sælger i transaktionen.

Sælger er den private investor og tidligere ejer af DKI Logistics Preben Borregaard.

- Jeg er glad for at have gennemført opførelsen og salget af den syvende logistikejendom i træk, der er blevet solgt i de seneste år med Colliers som rådgiver på sælgersiden i alle transaktioner, siger Preben Borregaard.

Ejendommen er færdigbygget og klar til nye lejere og omfatter 33.000 kvadratmeter fordelt på tre lige store lagerenheder.

Ejendommen har en frihøjde på 12 meter, er bygget efter moderne specifikationer og er i gang med at blive DGNB-certificeret.

Med en strategisk placering nær Horsens giver ejendommen store muligheder for fremtidige lejere.

- Preben har taget os med på en spændende rejse med sin stribe af logistiknybyggerier, hvor Egeskovvej 39 er det seneste, og vi har nu formidlet salget af i alt ca. 200.000 kvadratmeter.

- Ejendommene fylder meget i det lokale marked, hvilket skaber en afsmittende effekt og tiltrækker andre virksomheder til området, forklarer Commercial Real Estate Advisor Hans Holmann, Colliers Vejle.

I&L-markedet
Ifølge Capital Markets Director og Partner Anders Holm er transaktionen en klar indikation af den fortsatte interesse for det danske industri- og logistiksegment:

- Nuveens køb af en så stor logistikejendom er endnu et godt eksempel på, at logistiksegmentet er et yderst attraktivt investeringsområde for udenlandske investorer i særdeleshed, siger Anders Holm.

Første logistikinvestering i Danmark
For Nuveen markerer transaktionen deres indtræden på det danske logistikmarked - et marked, der ifølge Magnus Kenning, Senior Director hos Nuveen Real Estate, er interessant af flere grunde:

- Markedsafkastet i Danmark er relativt attraktivt sammenlignet med andre centrale logistikmarkeder.

- Kombineret med et begrænset udbud af moderne udlejningsejendomme og en velfungerende realkreditfinansieringsmodel er Danmark et geografisk område, der spiller godt sammen med Nuveens ejendomsplatform.

- Egeskovvej 39 er for os en unik mulighed for at erhverve en moderne logistiskejendom, der er klar til udlejning. Det opfylder alle krav fra de mere selektive lejere.

- Placeringen i Horsens drager fordel af synlighed fra motorvejen og fremragende forbindelser til E45, hvilket giver korte køretider til Aarhus og Trekantområdet samt resten af Jylland.

Samarbejde med SF Management
Investeringen er sket med hjælp fra SF Management, som også vil fungere som ejendommens asset manager. Investeringsdirektør Jacob Bruun Borring siger:

- Vi ser frem til at udvide vores samarbejde med Nuveen Real Estate, som er en af de største kapital-/investeringsforvaltere i verden med en stærk track record inden for logistiksegmentet.

- I&L-markedet understøttes af stærke fundamentale drivkræfter og er et af fokusmarkederne hos SF Management. Vi ser gode investeringsmuligheder på tværs af risikospektret, som vi vil dykke yderligere ned i sammen med vores partnere i den kommende tid.

-hawin

4/7 2024
 • Strategisk opkøb udvider Danx' produktudbud

  Strategisk opkøb udvider Danx' produktudbud

  logistikcentre ›Danx udvider servicen for sine kunder med opkøb af den skandinaviske specialist i teknisk 3PL-udstyr, TLS
 • Flere tomme lagerbygninger i Midt- og Vestjylland

  Flere tomme lagerbygninger i Midt- og Vestjylland

  logistikcentre ›På under et år er udbuddet af lokaler til lager og logistik mere end fordoblet i det midt- og vestjyske, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Højere rente har gjort det dyrere at have lagre, og så samler nogle virksomheder sig på færre adresser, siger to erhvervsmæglere
 • Et år med massive investeringer

  Et år med massive investeringer

  logistikcentre ›Den globale transport- og logistikvirksomhed Leman, som har hovedkontor syd for København, har netop offentliggjort sin årsrapport for 2023. Resultatet viser et tab på 65 millioner danske kroner, som dog nogenlunde svarer til årets massive investeringer
 • Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

  Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

  logistikcentre ›Det kan være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, hvis man har autisme, men det skal et nyt samarbejde mellem Ishøj Kommune, jobtræningsforløbet Klar Til Start og Dagrofa Foodservice nu gøre noget ved
 • Lemvigh-Müller udvider med højlager i Kolding

  Lemvigh-Müller udvider med højlager i Kolding

  logistikcentre ›Stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller køber sit logistik- og administrationscenter i Kolding af den nuværende ejer. Ændring af lokalplanen for området betyder, at en kommende udvidelse blandt andet sker i form at et automatiseret højlager
 • Verdion køber svensk last-mile byggegrund

  Verdion køber svensk last-mile byggegrund

  logistikcentre ›Verdion fortsætter ekspansionen af sin nordiske forretning med opkøbet af en 44.000 kvm stor brownfield-grund i Göteborg, Sverige. Opkøbet sker i forlængelse af, at Verdion fortsat oplever vækst i Norden
 • Derfor er rene varer en konkurrencefordel

  Derfor er rene varer en konkurrencefordel

  logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Alle foretrækker rene varer: dine kunder, deres kunder og dit personale. Men at holde varerne rene på dit lager er ikke bare "nice to have". Det er også en god forretning. Du får en mere effektiv drift end dine konkurrenter, du differentierer din service og ikke mindst forbedrer du din omkostningseffektivitet betragteligt
 • Carlsberg Danmarks omlægning af distributionen skaber ledige kvadratmeter

  Carlsberg Danmarks omlægning af distributionen skaber ledige kvadratmeter

  logistikcentre ›I Taastrup, et af hovedstadsområdets mest centrale industri- og logistikområder, udlejer Carlsberg Danmark i samarbejde med Colliers 9.000 kvadratmeter i toldfrit område