Linde 1251 – én el-truck, flere energikilder

Linde 1251 – én el-truck, flere energikilder

Lindes nye type el-truck, Linde 1251-serien, gør det muligt at vælge forskellige energikilder til samme truck. Den fås med enten klassiske blysyrebatterier eller indbyggede Lithium-ION batterier og er samtidig forberedt til brændselsceller. Som bruger af en Linde 1251 er der i praksis forskel på energikilderne og de forretningsmæssige prioriteter, der ligger i valget af dem

De klassiske blysyrebatterier har været den almindelige energikilde til el-gaffeltruck i mange år. Fordelen ved denne teknologi er, at den er velafprøvet, omkostningseffektiv ved regelmæssig vedligeholdelse og driftssikker ved alle logistiske processer.

Blysyrebatterier klarer typisk op til 1.500 opladninger i deres livstid og dele af batteriet kan genbruges, når det er udtjent.

Blysyrebatterier kræver mere vedligeholdelse end andre energikilder. For nogle virksomheder er det en ulempe, at batterierne kræver et separat opladningsrum eller opladningsområde, hvor batterierne skal oplade 8-12 timer for at opnå den fulde effekt.

Blysyrebatterier skal regelmæssigt have påfyldt vand for at fungere og vejer generelt mere end andre batterityper.

- Med Linde 1251-serien er der kommet en fleksibel el-truck på markedet, der opererer særdeles effektivt uanset valget af batteritype.

- Vi oplever, at energikilden har fået en stigende betydning i det samlede billede og rådgiver vores kunder på et faktuelt og detaljeret grundlag.

- De får værdifuldt input til at overveje fordele og ulemper og beslutter sig på denne baggrund, udtaler produktchef Poul Kyndi Laursen fra N.C. Nielsen.

Lithiuim-ION i fremgang
Flere og flere af N.C. Nielsen-kunderne vælger Lithium-ION batterier. Disse batterier er energieffektive, sikre og langtidsholdbare.

En væsentlig fordel for mange kunder er, at de kan oplades i pauser og faktisk kan fuldt oplades på omkring 80 minutter.

Lithium-ION batterier lever længere end blysyrebatterier, kræver ingen vedligeholdelse og med en timer kan de oplades på tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst.

- Linde 1251Xi med integreret Lithium-ION batteri er en særdeles kompakt el-truck, hvor truckføreren har fået ekstra god plads inde i kabinen.

- Batteriet er skræddersyet præcist til netop denne type gaffeltruck, der i sine ydre mål er yderst kompakt og derfor har nemt ved at operere i smalle reolgange eller andre steder, hvor pladsen er trang. Det er virkelig et stort plus ved Linde 1251Xi, pointerer Poul Kyndi Laursen, fra N.C. Nielsen.

N.C. Nielsen tilbyder også egenudviklede Lithium-ION batterier til de nye el-truck. Kunderne skal her vælge Linde 1251E-modellen, da denne kommer med et almindeligt batterirum, der gør det muligt at udvikle og tilpasse Lithium-ION batteriet specifikt efter kundens ønske.

- Det klares i N.C. Nielsens egen batteriafdeling i Balling, der gennem årene har udviklet tusindvis af løsninger.

Brændselsceller med hydrogen
Linde har udviklet brintdrevne logistikmaskiner siden år 2000. Ifølge N.C. Nielsen var producenten den første europæiske producent, der fremstillede fuldt operationelle gaffeltruck med brint som energikilde.

I dag fås omkring 80% af Lindes logistikmaskiner med brintdrev som ekstraudstyr og den nye elektriske Linde 1251 el-truck er ingen undtagelse, da denne er forberedt til brændselsceller.

I en brændselscelle konverteres hydrogen til vand ved hjælp af luftens oxygen. Der opstår en kemisk reaktion, hvor der frigives elektricitet og denne energi kan udnyttes til at drive truckens elektriske motorer.

Teknologien med brændselsceller giver en udledningsfri drift, da destilleret vand er det eneste restprodukt i processen.

Brændselsceller er især en fordel, når virksomheden opererer med en større og kompleks maskinflåde med flerholdsskift, hvor der ellers er behov for at skifte batterier. En opfyldning tager maksimalt fem minutter, så trucken kan udnyttes mest muligt i døgnet.

-hawin

 

 

 

25/4 2025
  • Første kortlægning af perspektiverne for humanoide robotter

    Første kortlægning af perspektiverne for humanoide robotter

    truck ›Menneskelignende robotter vurderes at kunne blive en væsentlig del af fremtidens arbejdsmarked, særligt i sektorer med mangel på arbejdskraft eller behov for øget fleksibilitet. Nu fortæller Teknologisk Institut for første gang i en rapport om potentialerne, barriererne og fremtidsperspektiverne
  • Universal Robots lancerer sin hurtigste cobot nogensinde

    Universal Robots lancerer sin hurtigste cobot nogensinde

    truck ›Den danske producent af kollaborative robotter præsenterer i denne uge sin UR15 på Automate-messen i Detroit. Robotten kan løfte 15-17 kg og egner sig især til f.eks. bil-, metal- og forarbejdsningsindustrien og elektronik og teknologibranchen
  • Skruenøglen er skiftet ud med blokken med slutsedler

    Skruenøglen er skiftet ud med blokken med slutsedler

    truck ›Ronnie D. Hansen har været servicemontør hos Scantruck i næsten 20 år. Nu skifter han afdeling og kommer i fremtiden til at arbejde som salgskonsulent for maskinforhandleren øst for Storebælt
  •  Ultralydssensor til robotnavigation vinder DIRA Teknologiprisen 2025

    Ultralydssensor til robotnavigation vinder DIRA Teknologiprisen 2025

    truck ›Virksomheden Sonair har med juryens ord opfundet en teknolgi, der kan revolutionere måden robotter og automatiserede systemer opfatter og navigerer på, og som åbner døren for helt nye anvendelser langt ud over klassisk automation
  • Tre-i-éner med 136 hk

    Tre-i-éner med 136 hk

    truck ›Der er format over pillearbejdet hos brændselsfirmaet Hjaltelin på Kolding Havn når firmaets nye Manitou-teleskoplæsser flytter rundt på de tonstunge paller i hallerne
  • Nye topledere i Universal Robots og Mobile Industrial Robots

    Nye topledere i Universal Robots og Mobile Industrial Robots

    truck ›Teradyne Robotics har udnævnt nyt lederskab i sine virksomheder Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MiR). Den nye ledelse skal sikre stærk kontinuitet og ekspertise, mens begge virksomheder fortsætter med at bidrage til udviklingen af fremtidens avancerede automation
  • NordMas præsenterer ny Palfinger

    NordMas præsenterer ny Palfinger

    truck ›Palfinger har for nylig introduceret deres nye FL-serie af medbringertrucks. FLS 25 hedder den, og NordMas havde den og mange andre produkter og løsninger med på Transport 2025 i Herning
  • Hysters brintdrevne reach-stacker modtager fornem pris

    Hysters brintdrevne reach-stacker modtager fornem pris

    truck ›Business Intelligence Group, BIG, hædrede for nylig Hysters brintdrevne reach-stacker med en Innovation Award 2025 fordi maskinen, der håndterer containere og opererer i heavy-duty-segmentet, anses for at kunne bidrage til udbredelsen af mindre miljøbelastende løsninger i logistikindustrien