NC Nielsen
Robotnetværk sætter pris på dansk virksomhed

Robotnetværk sætter pris på dansk virksomhed

Det danske netværk, DIRA, uddeler traditionen tro sin Automatiseringspris til en virksomhed, som med kreativitet og nytænkning har gennemført en automatiseringsproces med robotteknologi. Tre virksomheder er nomineret prisen, som uddeles på HI-messens åbningsdag tirsdag den 5. oktober

Juryen består af Ole Madsen fra Aalborg Universitet, Laurids Hovgaard fra Ingeniøren, Nigel Edmondson fra MADE, Peter Krogh fra VOLA (vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2020), Dorte Martinsen fra BM Silo, Tina Beith fra Aalborg Universitets Hospital, og de har valgt følgende tre virksomheder til finalen:

Danfoss som er indstillet af automatiseringsvirksomheden BILA A/S for sit 'gennemgribende automationsprojekt, hvor fremtidens fabrik er blevet nytænkt baseret på industri 4.0’.

- Før foregik hovedparten manuelt hos Danfoss Drives i Gråsten, der både udvikler, producerer og leverer frekvensomformere. Men nu har Danfoss skabt en digital transformation med en komplet automationsstrategi.

- Der er tale om et koncept, der er fremtidssikret, så det stopper ikke her. De har ambitiøse planer og tænker innovativt i deres kundeinddragelse, hvilket gør dem hyper fleksible, udtaler juryen.

Engskov Maskinfabrik, der ligger ved Ringsted, er specialiseret i konstruktion og opbygning af store og komplicerede emner til den industrielle sektor. Virksomheden er af DanRobotics A/S nomineret for et nyt, fleksibelt robotanlæg, der samler fire produktionsprocesser i én arbejdsstation, så produktet bliver færdigt på én arbejdsgang.

Løsningen har sikret Engskov Maskinfabrik en flerårig ordre, en mere ensartet produktion og en højere produktivitet, og juryen siger enstemmigt om nomineringen:

- Det er fint, at man her har tænkt flere arbejdsgange ind i en robotløsning. Det er et godt eksempel på, at selvom man er en lille virksomhed, så kan man godt få ting til at ske, hedder det i motiveringen.

Kamstrup
Omron har indstillet Kamstrup, der i over 20 år har produceret temperaturfølere på fabrikken i den jyske by Stilling. Da produktionsudstyret var ved at være nedslidt og på vej til at skabe kapacitetsproblemer, valgte Kamstrup at re-designe sine temperaturfølere, automatisere produktionen og blive i Danmark i stedet for at flytte fabrikken til udlandet.

- Virksomheden har kigget på designet af produktet og gjort det mere robust. Det er noget af det ypperste indenfor maskinbygning i Danmark. Det er ’state of the art’. Og ved at automatisere processen har Kamstrup bevaret arbejdspladserne i Danmark, mens de har reduceret kostprisen, øget produktiviteten og højnet kvaliteten, lyder det fra juryen, som tilføjer:

- Ved at automatisere processen har Kamstrup bevaret arbejdspladserne i Danmark, mens de har reduceret kostprisen, øget produktiviteten og højnet kvaliteten.

-lipe

30/8 2021