Afsløret i fup og svindel med cabotagekørsel

Afsløret i fup og svindel med cabotagekørsel

Udenlandske vognmænd tager nye metoder i brug i sag om ulovlig godstransport i Danmark

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ved en tungvognskontrol i Tungvogncenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi bragte politiet en dansk registreret lastbil bragt til standsning for rutinemæssig kontrol ved Storebælt.

Lastbilen blev ført af en makedonsk chauffør, som foreviste en førerattest, der dokumenterede, at han var ansat i en slovensk transportvirksomhed. Chaufføren foreviste ligeledes en lejekontrakt, hvoraf det fremgik, at den slovenske virksomhed havde lejet den danskregistrerede lastbil for en længere periode:

- Det er en usædvanlig sag, da det typisk er udenlandske lastbiler, vi ser i sager om ulovlig cabotagekørsel. Det er første gang, jeg ser, at en dansk lastbil er involveret i ulovlig cabotagekørsel i Danmark, siger fungerende politikommissær Henrik Fobian.

Tager nye metoder i brug
Selv om de udenlandske vognmænd tager nye metoder i brug i forsøget på at omgås lovgivningen og flyve under politiets radar, viser fangsten fra sidste uge, at de udenlandske vognmænd ikke kan vide sig sikre:

- Jeg er meget tilfreds med, at vi fik sat en stopper for den ulovlige cabotagekørsel, siger han videre.

Ved kontrollen kunne politiet konstatere, at lastbilen de sidste 14 dage havde kørt en fast tur/retur mellem Aarhus og Køge. Det er derfor politiets opfattelse, at den slovenske virksomhed har udført mindst 21 ulovlige cabotagekørsler i Danmark.

Den slovenske transportvirksomhed blev sigtet for ulovlig cabotage, og lastbilen tilbageholdt som sikkerhed. Bødekravet i sagen lyder på 210.000 kroner.

 

Læs mere om transport & distribution

4/9 2020

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

International Transport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.