DHL cykelhub ved Nørreport indviet

DHL cykelhub ved Nørreport indviet

- Cyklen kan måske ikke redde verden, men det er tæt på, sagde transportminister Benny Engelbrecht, da han deltog i åbningen. Foreløbig sørger fire cykler for CO2 neutral levering af pakker i København K

Af Lisbeth Petersen

Transportvirksomheden DHL Express fragter fra nu af mindre pakker til sine kunder i Københavns indre by og Christianshavn med cykler.

Mandag var der officiel indvielse af den første cykelhub, som er indrettet i nogle af lokalerne fra det tidligere posthus på Nørre Voldgade lige ved Nørreport Station.

Foreløbigt er tre Bullitt-ladcykler, leveret af transportvirksomhedens flerårige, danske samarbejdspartner, Larry vs Harry, og en Cubicycle med et rumfang på 1 kubikmeter allerede i fuld gang med leverancerne, som er et led i DHL’s samlede mål om, i 2025 at have reduceret det samlede CO2-udslip i forhold til 2017.

I løbet af de næste par måneder bliver cyklerne suppleret med fem el-varebiler, de såkaldte Street Scootere, som DHL har udviklet til vareudbringning i samarbejde med Ford.

Stigende krav fra kunderne
Administrerende direktør i Danmark, Atli Einarsson understregede i sin tale, at åbningen af cykelhub’en var en vigtig markering for DHL Express Danmark.

- Vi møder jo stadig stigende krav fra vores kunder om hurtig og nem men også grøn transport. Derfor er vi hele tiden nødt til at være innovative, sagde han.

Transportminister Benny Engelbrecht roste initiativet med ordene:

- Det er næsten for godt til at være sandt for en grøn transportminister.

Han understregede, at regeringens miljøplan, som bl.a. vil gøre trafikken udledningsfri i 2030 er en svær opgave for transportbranchen.

- Jeg har ikke selv svaret på, hvordan branchen skal løse denne opgave. Åbningen af den her central ,hvor ’last-mile’ transporten sker med cykler og eldrevne biler, er et rigtigt godt initiativ. Cyklen kan måske ikke redde verden, men det er tæt på, sagde ministeren.

Læs mere om transport & distribution

5/11 2019
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri

  Byggeri til erhverv og industri
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed