Elbiler tager skraldetDet er en el-skraldebil som denne, der kommer til at køre i Gentoftes gader. Bare med City Container-logo.

Elbiler tager skraldet

Borgerne i Gentofte Kommune vil fremover opleve at dagrenovation nu varetages af City Container. I forbindelse med skiftet er der indkøbt to el-skraldebiler, som skal indsamle data for at få et bedre grundlag for indkøb af flere elbiler

Alle private husstande i Gentofte vil fremover opleve, at deres affald håndteres af affalds- og logistikvirksomheden City Container, der kommer til at stå for alt fra dagrenovation til storskrald. En stor del af teamet er gengangere fra seneste hold, så de ved hvor spandene står.

Som noget nyt vil to af de knap tyve skraldebiler udelukkende køre på el, og dermed støje og forurene markant mindre. City Container-folkene er vant til el, da virksomheden er blandt de førende indenfor bæredygtige affalds- og logistikløsninger. 

- Det er første gang, at Gentofte Kommune får el-skraldebiler. Det bliver nye fabriksbyggede elbiler, der leveres af Phoenix Danmark, og er opbygget på en Renault PVI C-Less – og ikke bare ombyggede diesel-skraldebiler hvor et batteri er sat ind, som normalt klarer sig dårligere, siger René Højlund-Larsen, der er divisionsdirektør i City Container.

Skal indsamle data

De to spritnye el-skraldebiler forventes at være klar til at køre i Gentoftes gader til oktober. City Container vil dele data og erfaringer med kommunen, blandt andet om hvordan el-skraldebilerne har klaret det hver dag, og hvor langt de kan køre på en opladning på de forskellige ruter.

Det betyder, at kommunen kan træffe en mere kvalificeret beslutning ved de næste indkøb af el-skraldebiler.

- Det er en fornuftig løsning, for normalt kan store el-lastbiler ikke klare ret mange kilometer på en opladning. Men vi planlægger vores ruter, så der er balance mellem kørte kilometer og indsamlingen, så det er muligt at køre hele distriktet på én opladning – selv på de lange dage, siger René Højlund-Larsen fra City Container.

Ny affaldsbekendtgørelse betyder mere sortering

I Gentofte er der en ny indsamlingsordning på vej for blandt andet madaffald, fødevareemballage og tekstiler. Det betyder, at der inden for de næste par år skal der findes en løsning på indsamling af de nye fraktioner.

Det kan få indflydelse på planlægningen, skraldebiler og beholdere – og det betyder, at City Container allerede nu forbereder sig på hvordan de nye tiltag løses.

- Så vi får nok ikke mindre travlt de næste par år, siger René Højlund-Larsen med et smil.

-hawin

Læs mere om transport & distribution

3/3 2021

Arbejdsbeklædning

Fødevaretransport

Messer

National distribution

Pakkedistribution

Rådgivning

Tempereret lager logistik

Tilføj dit firma her.
Send en mail.