EU-vejpakke skal styrke kamp mod løndumping

EU-vejpakke skal styrke kamp mod løndumping

Efter flere års forhandlinger mellem både regeringerne, parlamentet og kommissionen at blive enige om den såkaldte ’vejpakke’ i EU

Af Dan Bjerrring
Christiansborg

 

Enhedslistens medlem af EU-parlamentet, Nikolaj Villumsen, der er ordfører for venstrefløjsgruppen i Beskæftigelsesudvalget, har fulgt forhandlingerne tæt, og han glæder sig over resultatet:

 

- Det er godt nyt for kampen mod social dumping på landevejene, at det efter hårde forhandlinger er lykkedes at få en aftale i hus. Den helt grundlæggende ændring bliver, at vi nu får slået fast at transport i Danmark skal foregå på danske løn- og arbejdsvilkår. Det er et stort fremskridt. Nu bliver det afgørende, at myndighedernes kontrol styrkes, så vi sikrer at reglerne overholdes, siger Nikolaj Villumsen.
 
Kunne være bedre
Han erkender, at havde Enhedslisten og den europæiske fagbevægelse selv skrevet aftalen, var der en række punkter anderledes:

 

- Men vi har i forhandlingerne kæmpet mod et stærkt pres fra mange østeuropæiske lande, der ikke ønsker et opgør med social dumping. Nu skal vi have kigget aftalen grundigt igennem, men meget tyder på, at der er tale om gode forbedringer for danske lønmodtagere og kampen mod fusk og udnyttelse. Ikke mindst er det glædeligt, at vejpakken med stor sandsynlighed vil bane vejen for at aftalen, som FH og DA indgik tidligere på året, nu kan gennemføres i Folketinget, så de nye regler kan blive fulgt til dørs af stærkere kontrol, siger Nikolaj Villumsen.

 

Læs mere om transport & distribution

13/12 2019
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions