Fleksibel fragt direkte fra hylden

Fleksibel fragt direkte fra hylden

Den voksende e-handel stiller også større krav til effektiviteten i transportvirksomhederne. Sortimo har derfor lanceret et nyt fleksibelt reolsystem til varebiler

'I regn og slud skal posten ud', og danskerne handler på nettet som aldrig før. Alene i 2018 blev der ifølge PostNord handlet varer for ca. 40,8 milliarder kroner. I takt med den voksende e-handel stiger kravene til kurer-, ekspres- og pakketjenesternes effektivitet.
Derfor står Sortimo nu klar med reolsystemet FR5, som med producentens egnen ord er et lille 'pladsmirakel', der kan tilpasses det enkelte køretøj og dermed sikrer optimal orden, sikkerhed og komfort.

FR5 er fremstillet for at imødekomme behovet hos virksomheder, der arbejder med speditions-, transport- og logistikopgaver. Løsningen er udviklet på baggrund af forgængeren Flexrack. og udgør dermed en ny og forbedret version af det populære reolsystem. Spørger man Sortimos adm. direktør Michael Pettersson, kommer dette ikke mindst til udtryk via reolsystemets fleksibilitet.

- Danske bude pendler som aldrig før, og vi mærker en stigende efterspørgsel på løsninger, der er både fleksible og pladsoptimerende. Med FR5 har vi forsøgt at imødekomme behovet for maksimal pladskapacitet såvel som solid opbevaring. Systemets tilpasningsdygtighed gør det muligt at skabe den bedst mulige opbygning, og det kan konfigureres efter dine personlige ønsker, forklarer han.

Optimalt overblik med justerbare løsninger
Ifølge Michael Pettersson sikrer systemet en optimal pladsudnyttelse. Det skyldes ikke mindst, at det nemt kan tilpasses pakkerne pga. de justerbare hylder, som kan klappes op eller ned med én hånd. Fordelen er, at låsemekanismen udløses automatisk, så op- og nedklapning bliver let at håndtere i selv stressede og krævende situationer.

- Arbejdsdagen for pakkeleverandører medfører ofte en række uforudsete udfordringer, som kan håndteres via forskellige indstillinger af hylden. Måske er højden et problem, ligesom lasten, der skal transporteres, kan være mere omfangsrig end forventet, siger Michael Pettersson og fortsætter:

- FR5 er ikke mindst velegnet til omfangsrigt gods. Hylderne kan nemlig tåle at blive belastet med op til 100 kg, ligesom det er muligt at indstille hældningsvinklen. Da systemet fint kan kombineres med alle hylderne fra vores SR5-serie, eks. SR5 BOXXene, kan selv enkeltdele transporteres sikkert og nemt.

For at imødekomme pakke- og kurerbranchens krav til agile og sikre arbejdsforhold er FR5 udstyret med en række fordele, der optimerer transporten. Det gælder bl.a. en stabil skillevæg med skydedør og 1,80 meter gennemgangshøjde. Dette giver direkte adgang til lastrummet fra førerkabinen. Man slipper også for at skulle forlade kabinen og gå ud på vejen, når man skal have adgang til lasten.


Det forklarer Michael Pettersson og understreger samtidig, at man sagtens kan tilføre yderligere orden til varerummet. Skulle skiftende chauffører have brug for et mere systematisk overblik, kan BOXXene og hylderne således udstyres med tekst takket være etiketterne mySortimo labels.

 
- Med FR5 er du gearet til at komme sikkert og effektivt frem. D e smalle aluminiumsprofiler i siden er konstrueret, så de tilpasser sig det enkelte køretøj og giver optimal bevægelsesfrihed og ergonomi, uanset hvor lastede reolerne er. Kombinerer du løsningen med vores ProSafe-elementer, kan du ydermere sikre godset forsvarligt gennem hurtig og enkel fastspænding, siger Michael Pettersson.

-lipe

Læs mere om transport & distribution

11/11 2019
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.