Ford afslører den fuldt elektriske varebil E-Transit

Ford afslører den fuldt elektriske varebil E-Transit

Modellen er en fuldt elektrisk model af verdens mest solgte varebil, der kommer med næste generation af Fords onlinefunktioner og førerassistanceteknologier

Batteriet i den nye E-Transit har en anvendelig kapacitet på 67 kWh, som giver en anslået rækkevidde på op til 350 km (WLTP). Rækkevidden dækker det daglige arbejdsliv og mere til, da den svarer til omkring tre gange den afstand, den gennemsnitlige europæiske varebil tilbagelægger på en dag.

Batteriet har dermed også kapacitet nok til at tage højde for variationer i varebilens belastning og skiftende vejrforhold.
Det gør E-Transit ideel til kørsel i byområder og i miljøzoner uden at flådeoperatører skal betale for ekstra batterikapacitet, der ikke bliver anvendt.

E-Transit kommer derudover med 3 forskellige køreprogrammer; Normal, Slippery og Eco, der til fulde udnytter varebilens rent elektriske drivlinje. Når varebilen er uden last, giver Eco Mode op til 10 procent mindre strømforbrug.

Køreprogrammet begrænser topfarten, regulerer accelerationen og optimerer klimaanlægget for at øge rækkevidden mest muligt.

Dertil har E-Transit også forvarmningsfunktion til kabinen, der gør, at klimaanlægget kan programmeres til at justere kabinens foretrukne temperatur, når bilen står til opladning. Samtidig sikrer det også, at mest mulig rækkevidde er tilgængelig ved opstart.

- Som markedsleder på varebiler i både Europa og USA er overgangen til strømdrevne varebiler og flåder afgørende for, at vi som virksomhed når vores mål om at være CO2-neutrale inden 2050. På dette punkt har Ford allerede lagt sig i spidsen med den prisvindende Transit Custom Plug-in Hybrid. Elektrificerede varebiler er både gode for miljøet og en stor fordel for kunder med bl.a. lavere driftsomkostninger og nye onlineløsninger, der gavner kundernes forretning, udtaler Jim Farley, Fords administrerende direktør.

Den nye E-Transit understøttes af Fords store forhandlernetværk med over 1.800 Transit Erhvervscentre på verdensplan, herunder 23 i Danmark, samt hundredvis af specialiserede opbyggere på verdensplan.

-lipe

 

Læs mere om transport & distribution

13/11 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.