Fremtidssikring præger Dachsers nordiske 2023-resultat

Fremtidssikring præger Dachsers nordiske 2023-resultat

Investeringer i nye filialer og ny teknologi over hele Skandinavien præger det samlede årsresultat 2023 for Dachser-koncernens nordiske region. Ifølge de nordiske direktører skyldes nedgangen at virksomheden investerer i fremtiden. Det vil så til gengæld vil få en positiv effekt på langt sigt

I en tid med ustabile markeder præsterer Dachser Nordic i 2023 et pænt overskud med en omsætning på 1.496 millioner kroner og et resultat før skat på 73 millioner kroner.

Det er dog en nedgang sammenlignet med årsresultatet for 2022.

Ifølge Managing Director for Dachser Nordic, René Sidor, skyldes nedgangen i resultatet en kombination af markedsudviklingen og de fremadrettede investeringer i vejtransportorganisationen, som virksomheden har foretaget i løbet af 2023, og som vil udmønte sig i årene fremover.

- Vores resultat for 2023 er som forventet præget af de mange store investeringer, vi har foretaget i løbet af året.

- Vi udvider vores nordiske netværk og implementerer nye teknologier, der øger effektiviteten, fortæller René Sidor.

Han fortsætter:

- To af vores fire vejtransportfilialer i Sverige har fået vokseværk og flytter til større lokaler.

- I Danmark og Norge har vi udvidet vores tilstedeværelse til nye områder med etablering af nye vejtransportfilialer henholdsvis i Aalborg og Kristiansand i det sydlige Norge.

- Vi står i en multikrisetid med mange forstyrrelser i verdensøkonomien, hvor mange virksomheder slår bremsen i, men hos Dachser Nordic investerer vi og styrker os til fremtiden.

- Det kommer til udtryk i vores årsregnskaber for 2023, men investeringerne vil betale sig på den lange bane, hvor vi kommer styrket ud, fortsætter direktøren.

Vejtransporten står stærkest
Årsresultaterne for Dachser Denmark og Dachser Sweden er et vidnesbyrd om investeringer og nedadgående tendenser i kunders volumener som følge af inflation og usikre markeder globalt.

Dachser Denmark fremviser en omsætning på 772,6 mio. DKK og et resultat før skat på 63,5 mio. DKK – en 26,5 procents nedgang fra 2022.

I det svenske selskab landede omsætningen på 979,5 mio. SEK og resultatet før skat på 25,1 mio. SEK, hvilket er en nedgang på 46,8 procent sammenlignet med året før.

Udviklingen i Dachser Norway er fortsat positiv, og her formår man trods investeringer blandt andet i en ny filial endnu en gang at sætte et rekordresultatpunktum for året.

Omsætningen for 2023 viser 358,9 mio. NOK og resultatet før skat 53,4 mio. NOK – en knap 29,6 procents stigning fra 2022.

- Vi er stolte af det rekordresultat, som vores kollegaer i Norge har leveret, men vi bevarer ydmygheden. Vi lægger et svært år bag os, og vi går en tid med stor usikkerhed og ubalance omkring os og vores kunder i møde.

- Det kan ikke undgås, at det vil præge vores forretning. Derfor bygger vores strategi på logistikløsninger af høj kvalitet, og vi sigter på at skabe og udbygge tætte, langvarige relationer til vores kunder og servicepartnere, så vi kan styrke og udvikle hinanden, forklarer Dachsers nordiske Managing Director.

I Dachsers nordiske regnskaber er det tydeligt, at koncernens stærkeste forretningsben findes på Europas motorveje trods store udsving i kundernes godsmængder.

Sø- og luftfragten har været præget af usikkerhed og afmatning i de globale markeder, for stor kapacitet og lav efterspørgsel, som gav faldende fragtpriser.

- Det er en tendens, vi må bryde, fastslår Managing Director Air & Sea Logistics Nordic, Mattias Kellgren, der tiltrådte 1. januar 2024.

- Vi skal skærpe vores strategi på sø- og luftfragtområdet og skabe de bedste løsninger til vores kunder for at sikre vores konkurrenceevne og fortsatte udvikling i forhold til logistik på de globale markeder, hvor vi styrker samarbejdet mellem vores to forretningsben.

Forventningerne til 2024 er ifølge Dachsers to nordiske direktører, at selskabets resultater fortsat vil præges af investeringer og svingende volumener.

- Hos Dachser gør vi intet halvt, og der ligger langsigtede strategier bag samtlige af de investeringer, vi har foretaget i de seneste år. Derfor ved vi også, at det nok ikke bliver i 2024, vi præsterer vores næste rekordresultat.

- men lad vores satsninger være et vidnesbyrd om en optimisme for fremtiden, mens vi holder snuden i sporet og fortsat fokuserer på at være en pålidelig og værdifuld logistikpartner for vores kunder i medgang og modgang, opsummerer René Sidor.

NØGLETAL: Dachser Nordic i DKK

2023

2022

2021

2020

Nettoomsætning

1.496 mio. kr.

1.630 mio. kr.

1.461 mio. kr.

1.279 mio. kr.

Resultat før skat

74,7 mio. kr.

101,1 mio. kr.

108,4 mio. kr.

69,0 mio. kr.

Medarbejderantal

544

525

494

477

EBIT-margin

4,9%

6,4%

7,6%

5,6%

Sendinger

1.859.599

2.155.752

2.341.486

2.236.991

Tonnage

724.636

820.063

812.996

799.024

7/5 2024
 • Ny røggas-sensor dokumenterer skibes udledning af sodpartikler

  Ny røggas-sensor dokumenterer skibes udledning af sodpartikler

  transport ›Green Instruments A/S, Teknologisk Institut og en række maritime interessenter har udviklet en røggassensor, der kan blive et vigtigt dokumentationsværktøj for skibsfarten og kommende, skrappere regler
 • Tredje Limfjordsforbindelse står klar om ti år

  Tredje Limfjordsforbindelse står klar om ti år

  transport ›Der er dog fortsat kræfter, der forsøger at standse projektet via EU-systemet, og mange mener, at de har en god sag
 • JYSK indfører genanvendeligt top-cover til pallerne

  JYSK indfører genanvendeligt top-cover til pallerne

  transport ›Boligindretningskæden dropper plastfolie til at beskytte toppen af paller med vind og vejr. I stedet skal der anvendes et genanvendeligt cover, som dermed sparer JYSK 920.000 kilo plastik om året og samtidigt letter arbejdet for medarbejderne på distributionscentrene
 • 20 år med dæk og trafiksikkerhed

  20 år med dæk og trafiksikkerhed

  transport ›Med afsæt i en international karriere og en evne til konstant at forandre sin organisation med markedssituationen kan Georg Nielsen den 1. maj 2024 fejre 20 års-jubilæum som adm. direktør i Continental Dæk Danmark
 • Anlæg af ruderanlæg ved Taulovmotorvej snart i gang

  Anlæg af ruderanlæg ved Taulovmotorvej snart i gang

  transport ›Et dynamisk ruderanlæg skal om nogle år øge fremkommeligheden ved Taulovmotorvejen. Det nuværende tilslutningsanlæg 61 skal ombygges, og nu er der valgt en lokal entreprenør, som går i gang med anlægget den 29. april
 • Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

  Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

  transport ›Den østrigske virksomhed, Brummer er specialist i transport af temperaturstyrede fødevarer mellem Tyskland, Østrig og nabolandene. Med opkøbet styrker Dachser dermed sit netværk til transport og opbevaring af fødevarer i Europa
 • Dyrere diesel og mere tilskud til grøn vejtransport

  Dyrere diesel og mere tilskud til grøn vejtransport

  transport ›Regeringen og aftalepartierne forhøjer nu puljen i Grøn Fond-aftalen. Det betyder bl.a. at den grønne omstilling af lastbiler får tilført ekstra 450 mio. til ialt 750 millioner kr. Derudover er der afsat 161 millioner til biogasbiler. Højere dieselafgifter og bl.a. testvindmøller skal finansiere tilskuddene
 • Partnerskab om genanvendelige papirposer til e-handel

  Partnerskab om genanvendelige papirposer til e-handel

  transport ›Emballageproducenten DS Smith har indgået europæisk leverandøraftale med den svenske virksomhed, Jonsac der producerer transportemballager af FSC®-certificerede træråmaterialer