Med grøn el producerer Continental nu millioner af dæk CO2-neutralt

Med grøn el producerer Continental nu millioner af dæk CO2-neutralt

Ved at skifte naturgas ud med grøn el på koncernens kæmpefabrik i Portugal bliver millioner af Continental-dæk fremover produceret CO2-neutralt, hvilket er et kæmpe skridt frem mod 2040-målet

Normalt forbinder man ikke tung industri med klima- og energivenlig produktion.

Men gennem massive investeringer i grøn omstilling er det netop, hvad den tyske dækproducent Continental er i fuld gang med.

Koncernens mål er at være 100% CO2-neutral i 2040. Dermed er koncernens egne klimaambitioner højere end de internationale mål, der er sat for reduktion i CO2-udledningen og en mere miljøvenlig produktion.

Sparer årligt 12.500 parcelhuses elforbrug
- Det har i mange år været et indsatsområde for os som global virksomhed at mindske energiforbruget under produktionen.

- Gennem 160 forskellige projekter reducerede vores dækdivision sidste år det årlige energiforbrug med i alt 150 gigawatt-timer.

- Det er en besparelse, der nogenlunde svarer til den gennemsnitlige årlige elforsyning til 12.500 enfamiliehuse, fortæller adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark.

Det er ikke kun reduktion af energiforbruget i produktionen, der er i koncernens fokus. Skift fra naturgas til el fra vedvarende energikilder skal således medvirke til også at reducere CO2-udslippet fra produktionen.

CO2-neutral dækproduktion
På Continentals Lousado-fabrik i Portugal er et af nøglegrebene installationen af en meget avanceret eldrevet kedel. Den anvendes til produktion af damp, som er nødvendig for at omdanne rågummiet til fleksibelt og elastisk gummi.

- Den el, der anvendes til at drive den nye kedel, stammer fra solenergi og vedvarende energi fra elnettet. Gennem dette og andre tiltag som eksempelvis termisk isolering og LED-belysning er megafabrikken i Lousado nu betegnet som CO2-neutral.

- Og med en årlig produktion på 18 millioner dæk til biler, landbrugsmaskiner og terrængående køretøjer, er det ikke kun godt for klimaet, men også godt nyt for de virksomheder, der er omfattet af EU’s taksonomiordning, understreger Georg Nielsen.

EU-taksonomien er et klassifikationssystem for økonomiske bæredygtige aktiviteter.

Den trådte i kraft for to år siden og stiller krav om rapportering allerede for 2021 for de største virksomheder, men vil i stigende grad få betydning for en stor del af dansk erhvervsliv.

Mere miljøvenlige dæk
Continentals klimaambitioner rækker videre end produktionen. Koncernens Research & Development-teams har i flere år forsket og anvendt andre produkter end naturgummi i dækkene.

Sidste år blev den hidtil mest bæredygtige dækserie, UltraContact NXT, lanceret.

- Alt efter størrelsen på dækket er NXT-serien udviklet med op til 65 % bæredygtige og genanvendte materialer i henhold til det ISCC-certificerede massebalanceprincip.

- Serien har opnået A-rating inden for rullemodstand, våd bremsning og udvendig støj i EU's dæklabelordning. Og på den europæiske fabrik produceres dækkene nu altså også CO2-neutralt, forklarer Georg Nielsen.

-hawin

 

4/6 2024
  • Transportministeren gør op med forældede love

    Transportministeren gør op med forældede love

    transport ›Thomas Danielsen foreslår at fjerne 76 love, 132 cirkulærer og 43 bekendtgørelser på Transportministeriets område. Blandt dem er f.eks. anlægs- og projekteringslove af veje og jernbaner, som allerede er anlagt.
  • Gordon ansætter ny chef for kvalitet og bæredygtighed

    Gordon ansætter ny chef for kvalitet og bæredygtighed

    transport ›Last mile-virksomheden, der er specialiseret i koordinerede flows af temperaturkontrolleret transport af medicin og fødevarer styrker teamet med Linus Aleberg som ny chef for kvalitet og bæredygtighed
  • Undersøgelse: Leveringsproblemerne truer væksten i e-handel

    Undersøgelse: Leveringsproblemerne truer væksten i e-handel

    transport ›samtidig med at e-handelen fortsætter med at vokse, viser leveringerne sig at være grundlæggende problem. Det viser ny undersøgelse fra Descartes og Sapio Research, som stiller skarpt på årsager og løsninger
  • STARK sætter klimatal på varelevering

    STARK sætter klimatal på varelevering

    transport ›Byggemarkedets håndværkerkunder kan nu se, hvor meget transporten af deres byggematerialer har udledt af CO2. Den nye mulighed i STARK KlimaLog kan hjælpe kunderne med at leve op til skærpede klimakrav, der netop er sendt til høring
  • Pris til Brother for teknisk emballage

    Pris til Brother for teknisk emballage

    transport ›Brother Industries har vundet prisen for bedste teknisk emballage for sin nydesignede beskyttelsespude støbt i papirmasse ved Japan Packaging Contest 2024, som er arrangeret af Japan Packaging Institute
  • Fuldt papirbaseret transportemballage fra Mondi

    Fuldt papirbaseret transportemballage fra Mondi

    transport ›Emballageproducenten har sammen med Amazon udviklet Protective Mailers til e-handelsvirksomheder. Med de justerbare papirkuverter kan virksomhederne sende varer sikkert uden uden brug af bobleplast og lette genanvendelsen
  • Øgede krav til bybussers dæk

    Øgede krav til bybussers dæk

    transport ›Skiftende vejrforhold, hyppige stop og øget trængsel stiller sammen med stigende anvendelse af tungere el-busser øgede krav til dækkenes holdbarhed og kilometerydelse. Continental har udviklet Conti Urban HA 5, der er et helt nyt dæk med intelligente sensorer designet specifikt til bykørsel
  • Motorring 3 bliver testvej for brugen af drænasfalt

    Motorring 3 bliver testvej for brugen af drænasfalt

    transport ›Vejdirektoratet har siden august arbejdet på Danmarks mest trafikerede motorvej med at lægge drænsfalt på strækningen mellem Slotsherrensvej og motorvejskrydset Brøndby i sydgående retning. Erfaringerne med bl.a. støjreduktion skal bruges på veje i hele landet