ncnielsen
ncnielsen

 

Igus inviterer til konkurrence om brug af plastglidelejermanus-prisen bliver uddelt for 9. gang. I år - for første gang som jurymedlem- Tobias Vogel (til højre), der efterfølger Gerhard Baus (til venstre)

Igus inviterer til konkurrence om brug af plastglidelejer

Et exoskelet, en elektrisk håndteringsarm og et forskningsprojekt om rumaffald gør alle brug af plastglidelejer, og tog priserne ved den seneste manus-kåring hos motions plastics-specialisten i Tyskland. Nu kan man søge igen, senest den 22. februar, og vinde op til 5000 euro

Priserne bliver uddelt hvert andet år, og juryens største udfordring ved den seneste manus-prisuddeling for to år siden var at vælge tre vindere ud af 541 tilmeldte fra 35 lande. Udover de tre vindere, et exoskelet, der faciliterer monteringsarbejde, en håndteringsarm, der kan bruges under vand ned til en dybde på 500 meter, og en udstødningsmekanisme til et forskningsobjekt i rummet,var der mange andre spændende anvendelser indeholdende plastglidelejer.
Fra 3D-printere og sportsudstyr til kunstskulpturer.

- Selve udvalget af forskellige anvendelser illustrerer de alsidige anvendelsesmuligheder for plastglidelejer, forklarer Tobias Vogel, Vice President og leder af iglidur glideleje-division og drylin drive technology hos igus GmbH. Han efterfølger Gerhard Baus som nyt medlem af juryen. Hr. Baus var involveret i de seneste 8 udgaver af konkurrencen som medstifter siden begyndelsen i 2003. Nu er ansøgningsfasen til manus 2019 begyndt.
 
Manus-prisen omfatter priser på op til 5.000 euro. Brugere skal indsende deres tilmeldning senest 22. februar 2019 og præsentere juryen for designet med en kort tekst samt billeder og videoer. Det er underordnet om det er serieanvendelser til industrien eller blot en enkelt anvendelse

- Den eneste betingelse er, at der skal findes mindst én bygget prototype af den præsenterede anvendelse. Vinderne udpeges af en ekspertjury, sammensat af medlemmer fra videnskabs-, forsknings- og specialmedieområdet, og den uddeles på Hannover-messen 2019.

Det amerikansk producerede Airframe-exoskelettet anvender iglidur-glidelejer fra igus, og vandt guld i den seneste manus-konkurrence.  Exoskelettet letter musklerne, understøtter bevægelsessekvenserne og forhindrer spændinger i nakken, skulderen og den øverste del af ryggen.
 
Find flere oplysninger på www.igus.dk/manus. Udover deltagerbetingelserne er der også en oversigt over de tidligere vindere samt mere end tusind anvendelser fra ansøgere de senere år, som illustrerer rækken af forskellige interessante og opfindsomme anvendelser.
 
Fakta om Igus
igus GmbH er en internationalt førende producent af energikædesystemer og polymer-glidelejer. Den familieejede virksomhed med hjemsted i Köln er repræsenteret i 35 lande i verden og beskæftiger p.t. ca. 3800 medarbejdere på verdensplan. I 2017 opnåede igus en omsætning på 690 mio. euro med kunststofkomponenter til mobile anvendelser, de såkaldte motion plastics. igus har nogle af branchens største testlaboratorier og fabrikker og er kendt for at stille innovative og kundespecifikke produkter og løsninger til rådighed med kort varsel.

-lipe
 

Læs mere om truck & intern transport

30/1 2019

4-vejs truck

AGV

Batterier

Brugte truck

Diesel-truck

El-truck

Elektriske palletruck

Elektriske Pallevogne

Gas-truck

Hjul

Lagervogne

Læsseramper

Læssesluser

Løftevogne

Messer

Palleløftere med vægt

Reolløsninger

Saxløftere

Stablere

Sækkevogne

Transportsystemer

Udstyr og aggregater

Warehouse

Tilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.