NC Nielsen
Lithium-ion-drevne lagertruck  indtager H.P. Therkelsens lager
Terminalchef hos H.P. Therkelsen, Brian Seest-Hirschel, er glad for de nye palletruck og stablere med Lithium ion-batterier, som Toyota har leveret til logistikvirksomhedens lageret i Padborg.

Lithium-ion-drevne lagertruck indtager H.P. Therkelsens lager

14 nye Lithium-ion-drevne lagertruck fra Toyota sørger for, at H.P. Therkelsen i Padborg får en omkostningseffektiv og fleksibel drift med hurtig opladning og pladsbesparelser til følge

H.P. Therkelsen råder over 45 maskiner til den interne varehåndtering på  lageret i Padborg. Flåden består af henholdsvis palletruck og platformstablere.

Og de har travlt. Rigtigt travlt. Logistikvirksomheden, som er specialist i håndtering af frosne og ferske fødevarer til detailhandlen, oplever nemlig vækst og stigende varemængder. For at effektivisere produktionen er H.P. Therkelsen derfor i gang med en omlægning af truckflåden.

Der er stadig behov for 45 stablere og lagertruck, men i fremtiden kører de med Lithium-ion-batterier i stedet for blysyre-batterier. Det giver nemlig en lang række fordele. Den 101 år gamle logistikvirksomhed har indtil videre  fået leveret 14 nye maskiner, som består af både platform dobbeltstableren, SPE 200D, og palletrucken, LPE 250, fra Toyota Material Handling. 

Et kritisk element

I hele 2019 rundede 5,4 mio. kolli og 1,3 mio. paller H.P. Therkelsens lager i Padborg. Det er varemængder, som stiger fra år til år, og derfor har virksomheden behov for materiel, som kan klare opgaverne på lageret.

- Vi bliver målt på vores effektivitet og på vores evne til at levere varerne til kundernes butikker på de aftalte tidspunkter. Varehåndteringen er et kritisk element. Og netop i forbindelse med de stigende godsmængder har det været nødvendig at fremtidssikre driften og de interne transportprocesser, siger Brian Seest-Hirschel, som er terminalchef hos H.P. Therkelsen.

Sjatladning giver god mening

I logistikvirksomheden kører man toholdsskift i produktionen og er dagligt i gang i cirka 20 timer. Med omlægningen til Lithium-ion-batterier kan man oplade maskinerne langt hurtigere, end det er tilfældet med de øvrige lagertruck.

- De nye maskiner kan både lade op i de fire timer, hvor de ikke kører, og kan samtidig også sjatlade alt efter behov. Det giver en enorm fleksibilitet i forhold til maskiner med bly-syre-batterier, som jo helst skal aflade helt under truckkørslen og herefter lade helt op for både at kunne yde maksimalt og for ikke at beskadige batteriet.

- Det tager adskillige timer og betyder, at vi enten skal tage truck ud af produktionen for at lade dem op eller anskaffe ekstra batterier. Vi er kommet til et punkt, hvor det ikke er opimalt. Vi kan ikke undvære truck i driften. Og investeringen i en overkapacitet af både ekstra stablere og ekstra batterier er omkostningsfuld samtidig med, at truck, som holder stille, ikke er værdiskabende, siger Brian Seest-Hirschel.

Billigere med Toyotas egne batterier

Opladning af bly-syre-batterier kræver også en del plads ved ladestationerne til både truck og ekstrabatterier. Samtidig lægger batteriskiftet beslag på både tid og kræfter hos medarbejderne, som bliver udsat for tunge og skæve løft. Det er altså her de nye truck med Lithium-ion-batterier gør en stor forskel.

- Investeringen i Lithium-ion-drevne stablere og palletruck gør det meget nemmere at holde momentum i driften. Medarbejderne sjatlader dem blandt andet i pauserne, så det passer i forhold til driften. Samtidig benytter maskinerne Toyotas egne Lithium-ion-batterier. Det har gjort den samlede løsning billigere i forhold til køb af maskiner fra en leverandør, som er afhængig af batterier fra en anden part. 

Pladsbesparelser fulgte med i købet

Brian Seest-Hirschel kommer ind på, at H.P. Therkelsen har haft et rigtigt godt samarbejde med Toyota, som har bidraget med værdifuld sparring og rådgivning i forbindelse med omstillingen af driften til Lithium Ion-drevne lagertruck.

- Vi har i fællesskab lavet masser af beregninger, og vi har endevendt rigtig mange scenarier. Det er altså endt med en optimal løsning, som er omkostningseffektiv, og som samtidig gør os i stand til at løse opgaverne med de stigende varemængder. En af sidegevinsterne ved de nye lagertruck er, at de er kortere end de traditionelle stablere og palletruck.

- Det gør dem mere manøvredygtige og betyder, at vi opnår pladsbesparelser, da vi kan placere reolerne tættere. Samtidig kan vi placere og montere ladestationerne på strategiske steder. Giver det bedst mening at lave strømudtag ved ramper eller andre områder, hvor stablere og palletruck ofte holder i kortere eller længere tid, er det en mulighed, fortæller Brian Seest-Hirschel.

Nedetid er et ’No-go’

Han kommer ind på, at Toyotas serviceordning også er et af de parametre, som gør hele aftalen om de nye maskiner meget tryg.

- En stor del af vores nuværende stablere og lagertruck er leveret af Toyota. Og vi har altså vænnet os til, at serviceydelserne er i topklasse. Har vi behov for et par ekstra lagertruck på korttidsleje, når der er rigtigt travlt i højsæsonerne, leverer Toyota fra dag til dag. Samtidig fungerer service og reparationer af maskinerne upåklageligt.

- Driftsstop, nedetid og maskiner, der holder stille, er et ’no-go’ her på adressen. Sker der et uheld, som kræver en mekaniker, stiller Toyotas servicefolk inden for maskimalt to timer og ofte endnu hurtigere. Hele setup’et med både salg og service kører utroligt professionelt, og vi ser frem til, at resten af vores flåde af lagertruck bliver erstattet med Lithium-ion-drevne maskiner, siger en tilfreds Brian Seest-Hirschel.

-hawin

 

Artiklen er skrevet før Covid-19

 

 

3/7 2020