Hannover Messe bliver udskudt til juli måned

Hannover Messe bliver udskudt til juli måned

Den store industri- og logistikmessen i Hannover er blevet udskudt til midten af juli måned på grund af risikoen for smitte med Coronavirus (Covid-19). Uddelingen af IFOY-priserne flytter med

Deutsche Messe som står bag Hannover Messe 2020 har taget beslutningen om at udsætte messen til juli 2020, nærmere bestemt til den 13. til 17. juli.

Det sker i tæt samarbejde med Hannover Region Health Authority, Hannover Messe Exhibitors Council og partnerforeningerne VDMA (German Engineering Federation) og ZVEI (German Electrical and Electronic Manufacturer Association).

Dermed bliver også uddelingen af IFOY-priserne rykket til begivenheden i juli måned, hvor overrækkelsen af priserne vil finde sted den 13. juli.

Hannover-regionens sundhedsmyndighed har kraftigt anbefalet, at Deutsche Messe fulgte rådene fra Robert Koch-instituttet, som inkluderer omfattende foranstaltninger til beskyttelse af helbredet for både gæster og udstillere, når de var vært for større begivenheder.

Eksempelvis blev foranstaltninger som febermålestationer ved alle indgange anbefalet ligesom foranstaltninger til ikke at lade folk fra risikoområder eller dem, der har haft kontakt med folk fra risikoområder, komme ind i udstillingscenteret. Dette ville have medført en omfattende evaluering af alle messedeltagere - fra udstillere og besøgende til tjenesteudbydere, udstillingsbyggere og cateringfirmaer.

Deutsche Messe kan ikke gennemføre de foreslåede foranstaltninger. Derudover ville implementeringen af foranstaltningerne forringe iscenesættelsen af begivenheden i en sådan grad, at begivenheden ikke ville opfylde sit formål eller kun ville gøre det med betydelige begrænsninger for udstillere og besøgende.

Da udstillere, besøgende, medarbejdere og offentlighedens sundhed er den højeste prioritet for Deutsche Messe, blev beslutningen om at skifte til juli-datoen taget i samråd med Hannover Messes udstillingsråd.

- Med udskydelsen af messen til juli måned tilbyder vi vores udstillere den tidligst tilgængelige tidsperiode til at præsentere deres nyheder for et globalt publikum og til at starte deres forretninger, siger Dr. Jochen Köckler, bestyrelsesformand for Deutsche Messe AG.

- I betragtning af de globale og økonomiske udfordringer, der er blevet udløst af Coronavirus i første halvår, byder den nye dato på store muligheder. Og så kan verdens vigtigste industrielle messe blive en vigtig drivkraft for den globale økonomi på et tidligt tidspunkt.

- VDMA støtter Deutsche Messe AGs beslutning. Med hensyn til de aktuelle udfordringer forårsaget af Coronavirus er det den bedst mulige løsning at udskyde Hannover Messe indtil juli, siger VDMAs administrerende direktør Thilo Brodtmann.

- Vi antager, at der vil komme kontrol over situationen i de kommende måneder, og at maskinindustrien derefter vil drage fordel af messens genkomst i juli.

- Dagens beslutning fra Deutsche Messe om at udsætte Hannover Messe kommer på det rigtige tidspunkt, understreger Wolfgang Weber, formand for ZVEI-bestyrelsen.

- Som en international vigtig industriel messe er dens unikke berettigelse som samlingssted for salg og forretning netop sammenkomsten af mennesker fra hele verden. Dette kan kun ske, hvis der ikke er sundhedsrisici.

-hawin

 

Læs mere om logistikløsninger

4/3 2020