Bornholmerfærge får landstrøm på Rønne Havn

Bornholmerfærge får landstrøm på Rønne Havn

Hurtigfærgen Max bliver koblet til landstrøm under sine ophold ved Øernes Kaj i Rønne. Aftalen mellem Rønne Havn A/S og Bornholmslinjen vil reducere færgens miljøpåvirkning under ophold

Rønne Havn A/S og Bornholmslinjen har netop indgået en aftale, som sikrer, at færgen ikke behøver at producere strøm med brændstofdrevne generatorer, når den ligger stille i havnen.

- I stedet vil hurtigfærgen kunne sluttes til et anlæg på land, som så leverer strøm på en langt mere miljørigtig måde, forklarer Carsten Jensen, administrerende direktør hos Molslinjen.

Det er vigtigt for færgerne og for Bornholmslinjens drift, at have en række systemer kørende, når færgerne ligger stille.

- Vi er glade for, at Molslinjen har ønsket at indgå aftale om at anvende den mere miljøvenlige strøm, som Rønne Havn A/S stiller til rådighed, siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør hos Rønne Havn A/S.

- Med landstrøm kan vi gøre færgen langt mere støjsvag, når den ligger ved kaj og på samme tid tage hensyn til miljøet ved at reducere emissionerne
siger Carsten Jensen.

Efter planen kan Max første gang kobles til landstrøm på Øernes Kaj omkring 1. maj.

-lipe

Læs mere om havne

20/2 2020
 • DENIOS

  DENIOS

  Miljøbeskyttelse & Sikkerhed Lagring af farlige medier - Arbejdssikkerhed
 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.