Hanstholm Havn bliver krydstogtdestination

Hanstholm Havn bliver krydstogtdestination

To krydstogtskibe gæster Thy i 2020 og 2021. Med unikke lokale varemærker som Nationalpark Thy og 'Cold Hawaii' er krydstogtturismen nu også rettet mod Thy, hvor den nye havn i Hanstholm skaber mulighed for anløb af de store krydstogtskibe

Krydstogtturismen i Danmark er stigende, og i juli 2020 og igen i juli 2021 vil to store krydstogtskibe sejle igennem Hanstholm Havns nye indsejling og lægge til kaj med flere hundrede krydstogtturister.

Hos Hanstholm Havn ser man forventningsfuldt frem til at tage imod krydstogtskibene, der tilføjer endnu en aktivitet til havnens voksende repertoire frem mod åbningen af havnens fremtidssikrede version 2.0 efter endt udvidelse i 2020.

Aftalen er kommet i hus mellem Hanstholm Havn og SDK Cruise, som netop nu deltager i verdens største krydstogtmesse i Miami, hvor Business Development Manager Louise Landler har spritnyt markedsføringsmateriale under armen, som sætter fokus på Hanstholm som krydstogtdestination:

- Krydstogtindustrien har oplevet en kraftig vækst de seneste mange år og har i den forbindelse genereret en stor efterspørgsel på nye destinationer, herunder især mindre destinationer, hvor gæsterne har mulighed for at opleve det mere lokale og autentiske, fortæller Louise Landler og fortsætter:

- Hanstholm Havn er en af de få havne på den danske vestkyst, der kan tilbyde kajfaciliteter til krydstogtskibe. Med Thy som bagland giver det gæsterne mulighed for at opleve det lokale fiskermiljø i Hanstholm og den rå og vilde omkringliggende natur med mange seværdigheder. Det er ret unikt og anderledes i forhold til, hvad man som krydstogtgæst ellers kan opleve i Danmark. Vi tror derfor, at Hanstholm på sigt kan blive en ganske interessant krydstogtdestination.

Unikke oplevelser
Den første krydstogtbooking i Hanstholm Havn er med skibet  MS Berlin med plads til 412 gæster, som anløber havnen den 14. juli 2020. Året efter, den 23. - 24. juli 2021, ankommer det noget større skib MS The World, som er et af verdens mest eksklusive krydstoftskibe med lejligheder til 150 til 200 passagerer. 

Thy har de senere år oplevet stor bevågenhed, både nationalt og internationalt. Med Danmarks første nationalpark og stribevis af populære surf-spots, der har døbt ryggen af Thy 'Cold Hawaii', huser stedet nogle stærke brands kombineret med en spændende lokalhistorie.

Den lokale turismeoperatør VisitThy har derfor et helt klart bud på, hvad de mange udenlandske krydstogtturister kan forvente af Thy:

- For besøgende fra udlandet rummer Thy noget, man vanskeligt finder andre steder. Havnens nabo er en af Europas mest markante klitheder med en storslået udsigt fra talrige udsigtspunkter, og i de små kystbyer blomstrer charmerende stemninger med fiskeri, kunst og friluftsaktiviteter, hvor 'Cold Hawaii' beskriver noget særegent. Samtidig byder Thy på en spændende historie, hvor Bunkermuseum Hanstholms imponerende anlæg fra 2. Verdenskrig står som et monument for en del af Atlantvolden, fortæller turistchef Ole Riis.

Afgørende samspil
Den positive forventning til at tage imod de mange krydstogtturister bliver gengældt hos borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, der samtidig fremhæver det afgørende samspil mellem udvidelsen af Hanstholm Havn og Thys oplevelsespotentiale:

- Jeg er stolt af at repræsentere en kommune, hvor en fremtidssikret havn med en ideel placering ved Nordsøen skaber helt nye muligheder for også at tiltrække internationale turister. Havnen kan dog ikke tiltrække krydstogtskibene alene. Den bærende faktor for succes er en ualmindelig spændende destination, som kan tilbyde et unikt samspil mellem natur, kultur og madoplevelser – og derfor opstår muligheden for krydstogtturister i den særdeles positive synergi mellem Thys oplevelseskvaliteter og havnens infrastruktur.

-lipe

Læs mere om havne

10/4 2019