Horsens Havn med stærkt regnskab

Horsens Havn med stærkt regnskab

Årsregnskab for 2018, viser en meget positiv udvikling for den lokale erhvervshavn. Overskuddet blev på 1.159.000 kr. hvilket er bedre end budgetteret. Alene de 400.000 kr. er hentet som et driftsmæssigt overskud

Det fine resultat hænger sammen med, at godsmængden i 2018 steg med fem pct., sammenlignet med året før. Dertil kommer stigende arealindtægter, udlejning af maskiner m.m., så omsætningen er steget med syv pct.

Driftsomkostningerne er på niveau med 2017, og omkostningerne generelt er kun steget ganske lidt.
Både nye kunder samt eksisterende virksomheder på havnen, som har udvidet aktiviteten, er med til at forbedre resultatet, som glæder havnens formand Claus Kvist Hansen:
-Tallene bekræfter, at havnen er inde i en positiv udvikling, hvor de lokale virksomheder hver dag har glæde af den aktive erhvervshavn, og hvor havnen konstant bidrager til væksten og travlheden i Horsens, siger han.

Imidlertid er der også udfordringer forude, påpeger formanden:
-Der er ingen tvivl om, at Horsens Havn er udfordret af begrænsningen i ledige arealer. Med den indtjening, havnen har vist, er det tydeligt, at der er basis for begynde forberedelserne til at udvikle Horsens Havn, så flere virksomheder kan vælge den blå motorvej, når de skal transportere gods til og fra Østjylland, siger Claus Kvist Hansen. 

-lipe

Læs mere om havne

6/5 2019
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.