Klar til flere og større færger 

Klar til flere og større færger 

Nu er der endnu bedre betingelser for udviklingen af trafikken til og fra Bornholm. Ystad Havns omfattende udvidelsesprojekt står nemlig færdigbygget, og havnen er snart klar til at tage de nye færgepladser i brug

Det omfattende havneprojekt i Ystad Havn står færdigbygget. Havnen er blevet udvidet med nye færgepladser, og forvandlingen betyder, at havnen snart kan begynde at modtage mere trafik og større skibe, hvilket giver bedre betingelser for blandt andet udviklingen af trafikken til og fra Bornholm.

Onsdag den 25. november blev det første testanløb foretaget i den nye havnesektion for at teste, at de nye færgepladser fungerer optimalt. Fra årsskiftet vil de nye færgepladser blive taget i brug mere regelmæssigt.

- Vi er meget glade for endelig at være i mål med projektet, som har været meget omfattende. Havnen har nu endnu bedre betingelser for at fortsætte med at vokse både på passager- og godssiden. Vi ser frem til at byde nuværende og fremtidige rederier velkommen i vores nye havn, siger Björn Boström, administrerende direktør for Ystad Havn.

Ystad Havn har i flere år oplevet en markant stigning både i gods- og passagertrafik, og trods pandemien ser det ud til, at trafikken fortsat vil stige. Derfor har der været behov for at øge havnens kapacitet som en vigtig investering i udviklingen af trafikken til og fra Bornholm, Polen og nu også Tyskland med den nye færgerute til Sassnitz.

I maj 2019 blev det første spadestik taget til Ystad Havns nye færgepladser, og halvandet år senere er den nye havnesektion færdigbygget. Havneprojektet er et af Sydsveriges største infrastrukturprojekter og har også modtaget et rekordstort EU-bidrag.

Udvidelsen øger havnens samlede størrelse og inkluderer ud over de effektive færgepladser også nye kajpladser, ankomstområder og områder for told- og grænsekontrol.

- Ystad Havn er en af Sveriges hurtigst voksende havne. Vi er den største havn i Sverige med daglig færgetrafik til Polen og Bornholm og den tredjestørste passagerhavn. Inden pandemien ramte, slog Ystad Havn rekorder i flere år i træk. Udvidelsen af havnen har været en forudsætning for at kunne fortsætte med at vokse og bidrage til vækst og beskæftigelse – ikke kun i Ystad, men i hele regionen inklusive Bornholm, fortæller Björn Boström.

-hawin

 

 

Læs mere om havne

27/11 2020