Klintholm klar som offshore hub for tysk energiselskab

Klintholm klar som offshore hub for tysk energiselskab

Indenfor meget kort tid er der bygget hotel og servicebygning i Klintholm, så medarbejderne for vedligeholdelsen af en af Tysklands største offshore vindmølle parker, kan blive reallokeret fra Rostock i Tyskland til Møn.

- Det er glædeligt hvor glat alting er forløbet siger en glad Kent Hougaard, EnBW Offshore Services Danmark.

Med rejsegildet for hotelbygningen er den sidste fase af byggeriet nu igang. De ca. 25 medarbejdere fra den tyske energigigant vil dagligt udgå fra deres nye base i Klintholm til deres arbejdsplads 40 km fra Møns Klint.  

Mindre en et år har det taget fra initial planlægning til færdigt byggeprojekt.

- Dette er et imponerende tempo og et ”godt gået stempel” til Klintholm, MMA Offshore, Vordingborg Kommune samt alle involverede virksomheder og myndigheder, siger Hougaard, og fortsætter:

- Det er et klart signal om at Klintholm er seriøs om at blive et reelt kraftcenter for vindmølle offshore industri i Danmark.

Siden 2015 har Baltic 2´s 80 vindmøller leveret elektricitet til ca. 340.000 familiehuse. Beliggende tæt på grænserne mellem Danmark, Sverige og Tyskland er parken placeret i den Tyske del af havet på en dybde mellem 23 og 44 meter.

10 års lejekontrakt

Servicebygningen på havnen I Klintholm har allerede været I drift siden 24. Juli. 10. August, blev 25-mand overført til Klintholm.

Med rejsegildet for Hotelbygningen har EnBW nu etableret sig i Klintholm.

EnBW forventer at bruge bygningerne i mindst 10 år – hvilket er længden på lejekontrakten med MMA Offshore, som har bygget servicebygning og hotel.

I en uge har EnBW´s servicemedarbejdere pendlet med serviceskibene CTV Sunlight og CTV Moonlight fra Klintholm havn tidlig morgen til deres arbejdspladser offshore. Om aftenen ca kl 19:00 returnerer de til havnen. 

- Vi er glade for at nærheden fra Klintholm til vores offshore park er optimal, forklarer Kent Hougaard.

- Vordingborg Kommune er en god partner for os. Vi udnytter over en lang periode de gode vilkår for vores offshore virksomhed som er her. Vores medarbejdere såvel som os som virksomhed ønsker at være gode naboer.

-hawin

 

Læs mere om havne

20/8 2020
  • Combilift

    Combilift

    Customised material handling solutions
  • Dansk Niels Bo

    Dansk Niels Bo

    Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.